Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Prof. Dr. Budak,  “Bölüm Çayı Programı” kapsamında akademisyenlerle bir araya geliyor

Ege Üniversitesinde ‘ortak akıl ve istişare kültürü’ sürekli hale getirildi

Rektör Prof. Dr. Budak,  “Bölüm Çayı Programı” kapsamında akademisyenlerle bir araya geliyor

Ege Üniversitesinde oluşturulan kalite kültürünün sürdürülmesi, bilim ekosisteminin geliştirilmesi ve eğitim-öğretim verimliğinin artırılması hedefiyle Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde “ortak akıl ve istişare” odaklı çalışmalar devam ediyor.  Göreve geldiği ilk yıllarda gerçekleştirdiği “Rektörle Akşam Çayı” programları ile Ege Üniversitesinde ortak karar alma mekanizmasını hayata geçiren Prof. Dr. Budak, şimdi de “Rektörle Bölüm Çayı” programı kapsamında akademisyenlerle bir araya geliyor.

Program kapsamında eğitim-öğretim ve Ar-Ge faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “ Üniversitemizde katılımcı bir yönetim anlayışını benimsiyoruz. Özellikle son beş yılda gerek ulusal gerek uluslararası alanda sürekli yükseliş gösteren bir başarı trendi yakaladık. Tam akredite, öğrenci odaklı  araştırma üniversitesi olarak bu başarıları hem sürdürülebilir kılmak hem de yenilerini eklemek için ortak akıl kültürüyle hocalarımızla bir araya gelip, hem eğitim hem de araştırma alanlarında neler yapabileceğimizi değerlendiriyoruz. Daha önce gerçekleştirdiğimiz Rektörle Akşam Çayı programımız, üniversitemizin yol haritasını çizme ve hedeflerimizi belirleme anlamında oldukça katkı sağlamıştı. Yeni hedefler belirlediğimiz bu dönemde de yine bölüm akademisyenlerimizle istişare ederek geleceğe dair daha sağlam adımlar atmayı hedefliyoruz. Bu sebeple Üniversitemiz için stratejik öneme sahip olan Bölüm Çayı toplantılarımızı oldukça önemsiyoruz” dedi.

Türkiye’nin önde gelen araştırma üniversitelerinden birisi olarak sorumluluklarının farkında olduklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ortak akılla;  birlik, beraberlik ve uyum içerisinde bilim üretip küresel ölçekte tercih edilen bir yükseköğretim kurumu olmak için devletimizin koyduğu vizyon doğrultusunda tüm gücümüzle çalışıyoruz. Başta kentimize ve bölgemize olmak üzere ülkemize nasıl daha fazla katkı sağlayacağımız konusunda fikir teatisinde bulunuyoruz. Gelecek nesiller, bizlerin ellerinde şekilleniyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılına girdiğimiz bu dönemde ‘Türkiye Yüzyılı’nı bilimin ve akademinin yüzyılı yapmak adına uğraş veriyoruz. ‘Huzurlu Üniversite, Kaliteli Eğitim, Aydınlık Gelecek” mottosuyla çalışmalarını sürdüren üniversitemizde başarılarımıza katkı veren tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir