Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinde “II. Üniforma Giyme Töreni”

Ege Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Fakültesinde II. Üniforma Giyme Töreni düzenlendi.  Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 2. Sınıf öğrencilerinin klinik uygulamaya başlamadan önce üniforma bütünlüğünü sağlamak amacıyla yapılan törene; Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Fahriye Vatan ve Doç. Dr. Eda Dolgun, Ege Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şeyda Dülgerler, Ege Üniversitesi Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü Yöneticisi Birgül Nurülke, çalışanlar ve öğrenciler katıldı. Törenin açılışında konuşan EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün, “2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinde ilk kez klinik uygulamalarına başlayacak öğrencilerimiz için düzenlenen II. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Üniforma Giyme Törenine hepiniz hoş geldiniz. Üniversitemiz, bilimsel araştırmada öncü, ulusal ve uluslararası alandaki paydaşları ile güçlü bir iş birliği ve iletişim ağı bulunan, öğrenci odaklı, yeşil, sürdürülebilir, erişilebilir ve yaşanabilir bir kampüse sahip, ekonomik, sosyal ve kültürel yaşama katkıda bulunan ve finansal yapısı güçlü bir dünya üniversitesi olma vizyonuyla çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.

“Hemşirelik, dünyada serbest dolaşımı olan 8 meslekten birisi”

Öğrencilere seslenen Prof. Dr. İlkin Şengün, “Dünyada serbest dolaşımı olan 8 meslekten birisi olan hemşire olma yolculuğunuzda bugün üniforma giyerek önemli bir adım atıyorsunuz. Bugün giyeceğiniz üniformalarınızı meslek hayatınız boyunca gururla üzerinizde taşımanızı, ailenizi gururlandırmanızı, meslek hayatına çok iyi hazırlanmanızı temenni ediyorum. Sizler gerek ülkemizde gerekse global ölçekte bütün sağlık sistemlerine kolaylıkla uyum sağlayabilecek kabiliyette ve günceli takip etmenin yanında ürettiği bilgi ve bilimle takip edilen hemşireler olarak yetişeceksiniz. Her birinizin kariyerlerinizde çok güzel yerlere gelmenizi, ülkemize ve dünyaya barış, huzur ve sağlık getirmenizi bütün kalbimle diliyorum. Yolunuz açık, hemşirelik mesleğine ilk adımınız sizlere hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

“Üniforma sorumluluktur, deneyimdir, bilgidir”

       Dekan Prof. Dr. Ayşegül Dönmez ise “Sevgili öğrencilerim, dünyanın en öncelikli tercih edilen mesleklerinden biri olan hemşireliğe bugün en önemli adımlardan birini atıyorsunuz. Bugün meslek hayatınızın bir dönüm noktası. Hemşireliğin bir simgesi olan üniformalarınızı ilk kez giyeceksiniz. Giyeceğiniz bu üniforma sadece kumaştan ibaret değildir. Bu üniformanın anlamını çok iyi bilmek gerekir. Üniforma sorumluluktur, deneyimdir, tecrübedir, güçtür, bilgidir, bilgeliktir, zorlu yolların parke taşıdır. Bu üniforma aynı zamanda ailenizin yüzündeki parıltıdır, gururdur, sevinçtir. Bugün giyeceğiniz üniformalarınızı Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi markası ile meslek hayatınız boyunca gururla üzerinizde taşıyacaksınız. Sizler gerek ülkemizde gerekse global ölçekte bütün sağlık sistemlerine kolaylıkla uyum sağlayabilecek kabiliyette ve günceli takip etmenin yanında ürettiği bilgi ve bilimle takip edilen hemşireler olarak yetişeceksiniz. Sevgili öğrencilerimiz şifayı sunacak işte tam da sizlersiniz. Bu vesile ile her birinizin kariyerlerinizde çok güzel yerlere gelmenizi, ülkemize ve dünyaya barış, huzur ve sağlık getirmenizi bütün kalbimle diliyorum. Yolunuz açık, hemşirelik mesleğine ilk adımınız sizlere hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

“Üniformalarımızı her zaman gururla taşıyacağız”

Üniformayı ilk defa giyen Hemşirelik Fakültesi 2. Sınıf öğrencileri adına konuşma yapan 2. sınıf sorumlu öğrencisi Kübra Yıldız, “Bugün, üniforma giyme töreninde sizlerle bir araya gelmek benim için büyük bir onur. Eğitim hayatımız boyunca bize destek olan değerli öğretim üyelerimize ve ailelerimize teşekkürü borç biliriz. Burada sadece hemşirelik eğitimi almıyoruz, hayatımızın her alanında kullanabileceğimiz çok değerli bilgiler ediniyoruz. Bugün giymiş olduğumuz üniformalarımızı her zaman gururla taşıyacağız, üniformamızın hakkını verip önemli ve değerli bir meslek grubuna dahil olacağımız için çok mutluyuz. Eğitim hayatımız bitse bile mutlaka kendimizi geliştirmeye özen göstereceğiz. Hemşirelik sadece bilgi ve tecrübe isteyen bir meslek değil, empati, özveri ve sorumluluk da gerektiren bir meslek. Bizler her daim bunun bilincinde olarak hareket edeceğiz. Son yıllarda yaşamış olduğumuz pandemi ve 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş depreminde de gördük ki hemşireler sağlık çemberinin olmazsa olmaz parçalarıdır. Bu vesile ile hem pandemide hem de depremde kaybettiğimiz meslektaşlarımızı saygı ile anmak istiyorum. Son olarak tüm arkadaşlarıma keyifli ve başarılı bir eğitim hayatı diliyor ve beni temsilci olarak seçtikleri için teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. Törenin devamında, öğrencilere hemşirelik meşalesinin aktarılması gerçekleştirildi. Öğrencilerin üniformalı olarak sahneye sıra ile geçişi ve Hemşirelik Fakültesi logolu kartlıkların (yoyo) öğretim üyeleri tarafından öğrencilere takdim edilmesiyle tören son buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir