Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli akademisyen DOSAP kapsamında burs alan 100 araştırmacıdan biri oldu

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalında görevli Arş. Gör. Kubilay Doğan Kılıç, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) Doktora Sonrası Araştırma Projesi (DOSAP) kapsamında aylık burs ve ulaşım desteğine hak kazanan 100 araştırmacından biri olma başarısı gösterdi.

Başarılı akademisyeni tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Yükseköğretim Kurulumuzun yükseköğretim sistemini nitelik ve nicelik olarak uluslararası standartlara uygun bir yapıya kavuşturmak için hayata geçirdiği Doktora Sonrası Araştırma Projesi kapsamında burs ve ulaşım desteği almaya hak kazanan 100 akademisyenden birisi olan Arş. Gör. Kubilay Doğan Kılıç’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Üniversitemizde oluşturduğumuz bilim ekosistemi neticesinde araştırmacılarımızın başarılar yakaladığını görmek bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.

Arş. Gör. Kubilay Doğan Kılıç ise; “Burs kapsamında Humboldt Üniversitesinden Prof. Dr. Nadia Fröbisch ve Leibniz Enstitüsünden Dr. Peter Giere iş birliği ile histoteknik, karşılaştırmalı histoloji ve karşılaştırmalı embriyoloji çalışmaları yürüttüm. Ziyaretim sırasında organizasyon komitesinde yer aldığım uluslararası bilimsel etkinlik vesilesiyle üniversitemizin logosu, saygın organizatör kurumlar arasında yer aldı. Üniversitemiz ayrıca dünyanın en kapsamlı embriyoloji koleksiyonları barındıran Leibniz Enstitüsü-Museum für Naturkunde (MfN) ile bir ikili iş birliği anlaşması yaptı. Destekleri için üniversite üst yönetimine ve hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir