Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’nün engelsiz ekosistemi paydaşlardan beğeni alıyor

EÜ’nün engelsiz ekosistemi paydaşlardan beğeni alıyor

Engelsiz bir kampüs oluşturma hedefi ile mekânsal, eğitsel, sosyokültürel ve sportif pek çok örnek projeyi akademiye kazandıran Ege Üniversitesi, bu projelerin sürdürülebilir olması için tüm birimleriyle çalışmalarına devam ediyor.

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Cumhuriyetimizin ikinci asrına, Türkiye Yüzyılı’na adım attığımız bu süreçte, başta engelli paydaşlarımız olmak üzere herkesin rahatça erişebildiği, akademiye örnek olan kampüsümüzü, sürdürülebilir hale getirmek için iyi uygulama örneklerini hayata geçirmeye devam ediyoruz” dedi.

Engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığın oluşturulması amacıyla, Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık tarihinin Dünya Engelliler Günü olarak kabul edildiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak, Yükseköğretim Kurulunun, ‘Engelsiz Üniversite ve Erişilebilir Kampüs’ anlayışıyla yürüttüğü çalışmalara tam destek vererek; üniversitemizin kampüsüne, akademik ve idari birimlerine, başta engelli bireyler olmak üzere herkesin rahatça erişebileceği bir ortam oluşturmak için iyi uygulama örneklerini hayata geçiriyoruz. Engelsiz Ege Koordinatörlüğümüz marifetiyle engelli bireylerimizin; eğitimden sağlığa, kültür ve sanattan spora ihtiyaç duyduğu her alanda şartlarını daha da iyileştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm program ve faaliyetlerimize engelli mensuplarımızın da erişebilmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” diye konuştu.

“Engelsiz üniversite ödüllerinde 3 nişan 9 bayrak”

Yürütülen projeler neticesinde, YÖK Engelsiz Üniversite ödüllerinde kazanılan başarılardan da bahseden Rektör Prof. Dr. Budak,  “Engelsiz Üniversite mottosu ile yapmış olduğumuz çalışmalar ve yürüttüğümüz projeler sonucunda üniversitemiz; Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen Engelsiz Üniversite ödülleri kapsamında 2022 yılında Engelsiz Üniversite Program Nişanı kategorisinde 8 nişan kazanarak Türkiye birincisi olmuştu. Bu başarısını 2023 yılında da sürdüren üniversitemiz 3 nişan ve 9 bayrak alarak başarısının sürdürülebilir olduğunu göstermişti. Kurumsal ve yönetimsel olarak  öğrenci odaklılık ilkesi ile başta öğrenciler olmak üzere tüm paydaşlarına en iyiyi sunma misyonu ile hareket eden  tam akredite bir araştırma  üniversite olarak tüm mensuplarımızın  huzur ve mutluluğu için çalışmalarımızı önümüzdeki süreçte de aynı kararlık ile  sürdüreceğiz. Engelli bireylerin eğitim öğretim, araştırma geliştirme ile sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılımını önceleyen engelsiz ekosistemimizi süründürülebilir kılmak için örnek projeler üretmeye devam edeceğiz. İnanıyoruz ki, Ege Üniversitesi ailesi olarak çok önemli ve anlamlı gördüğümüz bu hassas konuda yaptığımız tüm çalışmalarla hem engellilerin yaşam hakkına saygı göstermiş hem de engellilerin gündelik hayatın akışına katılmasına destek vermiş olacağız. Bu vesile ile bedensel, zihinsel farklılıkların engel oluşturmadığı, zihinlerdeki engellerin kaldırıldığı bir dünya isteğimizi bir kez daha yeniliyor, tüm engelli bireylerin 3 Aralık Engelliler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir