Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Prof. Dr. İbrahim Kaya, QS eğitim projeleri yarışmasına hakem olarak seçildi

 Egeli bilim insanına QS’ten önemli görev

Prof. Dr. İbrahim Kaya, QS eğitim projeleri yarışmasına hakem olarak seçildi

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zooteknik Bölümü Hayvan Yetiştirme Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Kaya, uluslararası saygın İngiltere merkezli sıralama kuruluşu ‘Quacquarelli Symonds (QS)’ tarafından düzenlenen “QS Reimagine Education Awards 2023” adlı eğitim projeleri yarışması için dünya genelinde seçilen hakemlerden birisi oldu.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz akademik birimlerinde görev yapan yetkin bilim insanlarımız, bir yandan literatüre nitelikli katkılar sunarken; diğer yandan da uluslararası platformlarda önemli görevler üstlenmeye devam ediyorlar. Ülkemizin en köklü ziraat fakültelerinden birisi olan Üniversitemiz Ziraat Fakültesi’nin Zootekni Bölümü Hayvan Yetiştirme Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Kaya, ‘Quacquarelli Symonds (QS) Reimagine Education Awards 2023’ adlı eğitim projeleri yarışmasında, dünyanın birçok ülkesinden toplam 777 hakemin olduğu heyette yer aldı. Türkiye’den sadece 6 hakemin seçildiği yarışmada hem ülkemizi hem de üniversitemizi temsil etti. Üniversitemizin uluslararası tanınırlığına katkı sunan hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Türkiye’den 6 hakem seçildi

Prof. Dr. İbrahim Kaya, “Dünyadaki yükseköğretim kurumlarının analizinde ve sıralanmasında uzmanlaşmış olan ünlü kuruluş Quacquarelli Symonds (QS) tarafından ‘QS Reimagine Education Awards 2023’ adlı eğitim projeleri yarışması düzenlendi. Öğretimi, öğrenmeyi, mezunların istihdam edilebilirliğini ve sürdürülebilir eğitimi geliştiren pedagojik yeniliklere öncülük etme amaçlı bu küresel yarışma için 17 farklı kategoride projeler sunulmaktadır. Eğitim alanındaki sıra dışı projelerin dikkate alındığı bu ödüllere başvuran projelerin değerlendirilmesi amacıyla seçilen hakemlerden birisi de ben oldum. Dünyanın birçok ülkesinden toplam 777 hakemin yer aldığı heyette, Türkiye’den sadece 6 hakem yer aldı. Uluslararası bu yarışmada üniversitemizi temsil eden tek hakemim. Destekleri için üniversitemiz üst yönetimine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir