Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Diş Hekimliği Fakültesi dünya sıralamalarında ilk 300’de

ARWU-2023 yılı “Akademik Konuların Küresel Sıralaması” raporu yayınlandı

EÜ Diş Hekimliği Fakültesi dünya sıralamalarında ilk 300’de

Ege Üniversitesi (EÜ), Academic Ranking of World Universities (ARWU) tarafından yayınlanan  “2023 yılı Akademik Konuların Küresel Sıralaması” raporunda “Diş Hekimliği” alanında  dünyada ilk 300’de, Türkiye’de ise 3’üncü sırada yer aldı. ShanghaiRanking olarak da bilinen “Akademik Konuların Küresel Sıralaması 2023”te Diş Hekimliği alanında Türkiye’den sadece 3 üniversite sıralamaya girebildi. Ege Üniversitesinin dünya üniversiteleri arasındaki başarısını hızla artırmaya devam ettiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Diş Hekimliği Fakültemiz, hasta hizmeti açısından dünya standartlarında sağlık hizmeti sunan, ulusal akreditasyona sahip olarak hizmet veren, Sağlık Bakanlığınca A plus ilan edilmiş bir fakültedir” dedi.

Ege Üniversitesi uluslararası kuruluşların yaptığı sıralamalarda yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Dünya üniversiteleri akademik sıralamasının resmi yayıncısı olan ShanghaiRanking,  “Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralaması (ARWU- 2023) tarafından yayınlanan  “2023 yılı Akademik Konuların Küresel Sıralaması” raporunda EÜ, “Diş Hekimliği” alanında 28,3 puanla dünyada 201-300 bandında, Türkiye’de ise 3’üncü sırada yer aldı.  Sıralamaya diş hekimliği alanında Türkiye’den sadece 3 üniversite girebildi. 

Sıralamayı değerlendiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alma hedefimiz doğrultusunda yaptığımız çalışmalar meyvelerini veriyor. Göreve geldiğimiz günden beri üniversitemizi dünyanın en iyileri arasına sokmak için yaptığımız çalışmaların somut neticelerini uluslararası kuruluşların yayınladığı derecelendirme sıralamalarında yer alarak görüyoruz. Dünyanın en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarından birisi olan ShanghaiRanking ARWU tarafından yayınlanan ‘Akademik Konuların Küresel Sıralaması’ raporunda Diş Hekimliği alanında Diş Hekimliği Fakültemiz dünyada ilk 300’de Türkiye’de ise 3’üncü sırada yer aldı. Türkiye’den sadece üç üniversitenin girdiği sıralamada Diş Hekimliği Fakültemizin yer alması bizler için gurur verici. Nitelikli akademik kadrosu, güçlü klinik altyapısı ve sunduğu kaliteli sağlık hizmetleriyle önemli başarılara imza atan Fakültemiz, hasta hizmeti açısından dünya standartlarında sağlık hizmeti sunan, ulusal akreditasyona sahip olarak hizmet veren, Sağlık Bakanlığınca A plus ilan edilmiş bir fakültedir. Fakültemizin bu başarıları bizleri gururlandırıyor. Tüm hocalarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tam kurumsal akreditasyona sahip araştırma üniversitesi olarak büyük bir kararlılık ve motivasyonla çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz” diye konuştu.

Üniversitelerin araştırma çıktısı (Q1), araştırma etkisi (CNCI), uluslararası işbirliği (IC), araştırma kalitesi (Top), dahil olmak üzere ilgili konulardaki performansını ölçmek için bir dizi nesnel akademik göstergeler ve üçüncü taraf verilerinin kullanıldığı sıralamalarda veriler, dünyanın en etkili akademik yayın ve veri sunan platformu olan Web of Science ve InCites’tan alınıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir