Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’de “1. Uluslararası Adli Ziraat Kongre ve Sergisi” düzenlenecek

Türkiye’de ilk kez Ege Üniversitesinde yapılacak

EÜ’de “1. Uluslararası Adli Ziraat Kongre ve Sergisi” düzenlenecek

Ege Üniversitesinde “Cumhuriyetin 100.Yılı” nda bir dizi etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ev sahipliğinde “1. Uluslararası Adli Ziraat Kongre ve Sergisi (FORENSICAGR-2023)” kongresi düzenlenecek. Adli tarım disiplininde Türkiye’de ilk kez düzenlenecek kongre, 25-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kongrenin onursal başkanlığını Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse üstlenirken kongre başkanlığını Azerbaycan Devlet Ziraat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gurbanov, EÜ Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Banu Yücel, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Hamit Hancı üstleniyor. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinde düzenlenecek kongrede İçişleri Bakanlığı AFAD Koordinasyon Merkezi ve SR Kriminal Olay Yeri İnceleme araçları da hazır bulunacak.

Kongreye katılmak isteyen katılımcılar “Adli Ekoloji”, “Adli Orman”, “Adli Biyoloji”, “Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRNE)”, “Biyoterörizm”, “Agroterörizm”, “Uyuşturucu İmal Edilen Bitkiler”, “Zirai Afetler-Afet Kriminal İnceleme”, “Dijital Tarım ve Veri Adli Bilimi (Drone Termal Görüntüleme Tespit, Uzaktan Algılama ve jeomekansal Analiz)”, “Tarımsal Suç Soruşturması”  gibi pek çok alanda çalışma konuları üzerinde sunumlar gerçekleştirecek.

Kongre, araştırmacılar ve profesyoneller için hem teorik hem de uygulamalı olarak tarım bilimi içinde yer alan adli bilimler disiplinlerindeki son gelişmeleri tartışmak için ideal bir akademik platform sağlayacak. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinde düzenlenecek kongrenin bilim kurulunda; Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Kuzey Makedonya, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna Hersek, İran, Hindistan, Bulgaristan, Nepal, Afganistan, Arnavutluk, Yunanistan, Rusya, Lübnan, İsrail’den  uzman bilim insanları yer alıyor. Kongre hakkında detaylı bilgiye www.forensicagr2023.ege.edu.tr adresinden ulaşabilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir