Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

 Ege Üniversitesi, “Dünya Hipospadias Kongresi”ne ev sahipliği yapacak

 Hipospadias cerrahisi uzmanları Ege Üniversitesinde bir araya gelecek

 Ege Üniversitesi, “Dünya Hipospadias Kongresi”ne ev sahipliği yapacak

Ege Üniversitesi ev sahipliğinde, Hipospadias Uluslararası Derneğinin (Hypospadias International Society) destekleriyle “5. Dünya Hipospadias Kongresi” düzenlenecek. Uluslararası arenadan bilinir hipospadias cerrahisi uzmanlarını bir araya getirecek olan kongre, 27-30 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kongre Başkanı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ulman ve ekibi Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret ederek kongre hakkında bilgi verdi. Rektör Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi olarak böylesi önemli bir kongreye ev sahipliği yapmaktan dolayı oldukça mutluyuz. Kongrede farklı ülkelerden uluslararası uzmanlar, hipospadias tedavisi ve cerrahi teknikleri hakkında deneyimlerini paylaşacak. Çok önemli bulduğum, en güncel bilgilerin paylaşılacağı  bu uluslararası katılımlı kongrenin düzenlenmesine öncülük eden başta Prof. Dr. İbrahim Ulman hocamız ve ekibi olmak üzere katkı sunanlara teşekkür ediyor, verimli bir kongre süreci geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

“Her 200 bebekten biri bu rahatsızlıkla doğuyor”

Hipospadias hastalığı hakkında bilgi veren Prof. Dr. İbrahim Ulman, “Hipospadias halk deyimiyle doğuştan sünnetli ya da peygamber sünnetli olarak doğan çocukların hastalığıdır. Her 200 bebekten birinin bu rahatsızlıkla doğduğu bilinmektedir. İşeme ve üreme fonksiyonlarını olumsuz etkileyebilen bu rahatsızlığın tedavisi cerrahi olup bebek 2 yaşına gelmeden uygun tecrübeye sahip uzmanlarca yapılması gerekmektedir. Zor ve hassas bir ameliyat olması nedeniyle yeterli deneyimi olmayan ellerde yapılan ameliyatlar ağır komplikasyonlarla sonuçlanabilmektedir. Bu komplikasyonların önlenmesi için de bu tür toplantılar düzenlenmektedir” dedi.

“Hem kurs hem de canlı cerrahi çalıştayı yapılacak”

İzmir’de yapılacak kongrenin daha önce 4 farklı kıtada başarıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Prof. Dr. Ulman, “Bu kongrede dünyanın her yerinden gelen uzmanlar, hipospadias tedavisi ve cerrahi teknikleri hakkında deneyimlerini paylaşmak, son gelişmeleri tartışmak ve bu nadir rahatsızlığı daha iyi anlamak için bir araya gelecekler. Kongrenin ilk günü, katılımcılara hipospadias cerrahi tekniklerini daha yakından inceleme fırsatı sunmak amacıyla Ege Üniversitesi Laboratuvar Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (EGEHAYMER) bir cerrahi kurs düzenlenecek. Kongrenin son gününde ise, pratik deneyim kazanmak isteyen cerrahlar için Ege Üniversitesi Çocuk Cerrahisi Ameliyathanesinde canlı cerrahi çalıştayı gerçekleştirilecek. Ege Üniversitesi olarak hipospadias konusundaki bilimsel gelişmelere katkıda bulunmak, yeni cerrahi tekniklerin paylaşılmasını teşvik etmek ve bu önemli konuyu uluslararası bir platformda ele almayı amaçlıyoruz” dedi.

Kongre hakkında detaylı bilgiye https://www.hisizmir2023.com adresinden ulaşılabilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir