Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli bilim ekibi yerli yazılımla bir bisiklet ergometresi prototipi geliştirecek

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zeki Özkol’un yürütücülüğünü yaptığı “Q Faktörü Ayarlanabilen Bir Bisiklet Prototipinin Tasarımı, İmalatı ve Anaerobik Performans Testleri” başlıklı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu. Proje ekibini tebrik eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz bilim insanları tarafından toplumun ihtiyaçlarına yönelik farklı konularda yenilikçi bir bakış açısıyla araştırmalar yürütülüyor. Yerli ve milli bir anlayışla hazırlanan bu projelerimiz TÜBİTAK nezdinde kabul görerek desteklenmeye uygun bulunuyor. Spor Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Tıp Fakültesi akademisyenlerimiz öncülüğünde yürütülen araştırma sonucunda spor ve sağlık bilimleri alanında kullanımı için yerli yazılımı olan prototip bir bisiklet ergometresi geliştirilerek ulusal ve uluslararası bilim envanterine kazandırılacak. Proje ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 “Uluslararası spor ve sağlık bilimleri envanterine kazandırılacak”

Proje yürütücüsü Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zeki Özkol ise “Tasarım ve prototipleme tamamlandıktan sonra sporculara yönelik performans testleri gerçekleştirilmesinin planlandığını, yapılacak çalışmalar sonucunda yerli ve kullanıcı dostu bir yazılımı olan, sporcuya en uygun şekilde ayarlanabilen, daha uygun maliyetli yerli bir prototip geliştirilerek ulusal ve uluslararası spor bilimleri envanterine kazandırılması ve ürüne yönelik patent alınmasını hedefliyoruz. Ayrıca bu proje, bu konuda yapılacak çalışmalar için temel oluşturacak ve literatüre katkı sağlayacaktır. Proje çıktılarının uluslararası dergilerde yayınlanması planlanmaktadır” dedi.

Multidisipliner proje ekibi

Prof. Dr. Mehmet Zeki Özkol’un yürütücülüğünü yaptığı projede; Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Yıldız, Doç. Dr. Mahmut Pekedis, EÜ Spor Bilimleri Fakültesi Araş. Gör. Dr. Yasin Yüzbaşıoğlu, EÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Melekper Elcil Kaya Biçer, Spor Bilimleri Fakültesi doktora öğrencisi ve aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığında görev yapan Hakan Arslan araştırmacı olarak yer alırken, doktora öğrencileri Berkant Erman ve Mehmet Arda Özden, yüksek lisans öğrencileri Mert Narin ve Muhammet Berat Alkale, lisans öğrencisi Vatfa Burcu Büyükaşık bursiyer olarak yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir