Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Türk sporunun geleceği Ege Üniversitesinde şekilleniyor

Ege Üniversitesi ve Darüşşafaka Spor Kulübü iş birliğiyle hayata geçirilen Ege Üniversitesi Daçka projesi büyümeye devam ediyor. Türkiye’de bir ilk ve örnek olarak akademi ile sporu bir araya getiren  ‘Ege Modeli’  ilk yılını başarı ile tamamladı. Türk basketboluna nitelikli antrenörler, yöneticiler ve sporcular kazandırmak için hayata geçirilen projenin süresi uzatılarak kapsamı genişletildi. Model proje ile basketbolun yanı sıra yöneticilik, antrenörlük ve fizyoterapi gibi alanlara ilgi duyan üniversite öğrencileri,  sporun farklı yönlerini öğrenme ve deneyimleme şansı yakalayacak.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz ile Darüşşafaka iş birliğinde ülkemiz sporuna nitelikli basketbolcular yetiştirmek için geçen yıl hayata geçirdiğimiz proje, bir yılını başarılı bir şekilde geride bıraktı. Ege Modeli olarak adlandırdığımız ülkemize örnek olan bu iş birliği, büyüme ve gelişme yolunda hız kesmeden ilerliyor. Daha fazla öğrencinin yararlanabilmesi için projenin kapsamını genişletilerek süresi de uzatıldı. Bu girişim sayesinde, basketbolun yanı sıra yöneticilik, antrenörlük ve fizyoterapi gibi alanlara ilgi duyan üniversite öğrencileri, sporun farklı yönlerini öğrenme ve deneyimleme şansı yakalayacak. Kapsamını genişletip, süresini uzattığımız bu vizyoner iş birliğimiz ile bir yandan Türk sporunun geleceğini şekillendiriyor bir yandan da gençlerimize benzersiz fırsatlar sunmaya devam ediyoruz” dedi.

“Türkiye’nin spor potansiyeline katkı veriyoruz”

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Gençer, “Ege Üniversitesi Daçka projesinin başarısının temelinde, iki kurumun bir araya gelerek genç yeteneklere ve öğrencilere destek olma amacı yatıyor. Bu iş birliği sadece basketbol sahasında değil, aynı zamanda üniversite eğitimi ve sporun farklı alanlarında da büyük fırsatlar sunuyor. Üniversite öğrencileri, proje kapsamında yöneticilik becerilerini geliştirme, antrenörlük deneyimi kazanma ve sporcuların performansını artırmaya yönelik fizyoterapi çalışmalarına dahil olma şansına sahip olacak. Ege Üniversitesi Daçka projesi, sadece basketbol alanını değil, aynı zamanda gençlerin sporla iç içe bir eğitim almasını ve gelecekteki kariyerlerine güçlü bir temel atmasını hedefliyor. Bu iş birliği, Türkiye’nin spor alanındaki potansiyelini daha da yükseltirken, genç yeteneklere ilham kaynağı olmaya devam edecek” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir