Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli genç peyzaj mimarlarına anlamlı ödül

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Peyzaj Mimarları Odası ile Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanları Konseyi (PEMKON) arasında koordinasyon, işbirliği ve üniversitelerde faaliyet gösteren PMOGenç Öğrenci üye komisyonu arasındaki iletişimi güçlendirmek üzere planlanan ve bu yıl on birincisi düzenlenen Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencileri Bitirme Projesi Ödülleri sahiplerini buldu.

Peyzaj mimarlığı bölümü son sınıf öğrencilerine ulusal ve uluslararası düzeyde proje üretme yetkinliği kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencileri Bitirme Projesi yarışmasında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencilerinin Bitirme Projesi Eşdeğer Ödüle layık görüldü. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, danışman akademisyenleri ve öğrencileri tebrik ederek başarılar diledi.

Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencileri Bitirme Projesi yarışmasına başvuran eserlerin değerlendirmesi yapıldı. Yarışma seçici kurulu, gönderilen 33 projenin değerlendirmesini tamamlayarak, 5 projeye Eşdeğer Ödül verilmesine karar verdi. Peyzaj Mimarları Odası Genel Merkezi tarafından düzenlenen ulusal Yarışmaya, Proje III dersi kapsamında yürütülen çalışmaları ile katılan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü son sınıf öğrencileri Bahar Ulaşzade, Mehmet Kaan Şahin ve Ilgın Şengün, 11. Peyzaj Mimarlığı Öğrencileri Bitirme Projesi Ödülleri kapsamında Eşdeğer Ödül’e layık görüldü. Egeli gençlerin danışmanlığı ise Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Adnan Kaplan, Prof. Dr. Şerif Hepcan ile Ar. Gör. Gülce Yaman yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir