Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Histoloji disiplininin kült kitabı Egeli akademisyen editörlüğünde Türkçeye çevrildi

Histoloji alanında kült olma özelliği taşıyan, “Gartner ve Hiatt Histoloji Atlas ve Ders Kitabı”nın sekizinci baskısı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Yiğit Uyanıkgil’in editörlüğünde Türkçeye kazandırıldı. Tıp, Diş hekimliği, Hemşirelik ve Sağlık Bilimlerinin herhangi bir dalında lisans, yüksek lisans eğitimi alan ve hatta tıpta uzmanlık sınavına hazırlanan öğrencilere önemli bir kaynak niteliği taşıyan kitaba Ege Üniversitesinden 9 akademisyen katkı verdi.

Kitabın çeviri editörü Prof. Dr. Yiğit Uyanıkgil, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret ederek eser hakkında bilgi verdi. Ege Üniversitesi akademisyenlerinin gerek yayınlarıyla gerekse çevirileriyle bilim literatürüne önemli katkılar sunduğunu ifade eden Prof. Dr. Budak, “Sağlık alanında öğrenim gören ve araştırma yapan öğrenciler için önemli bir kaynak niteliğinde olan bu kitabı, Türkçemize kazandırdığı için hocamıza ve katkı veren akademisyenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Eserin önceki baskılarına ek olarak yapılan değişiklikleri anlatan Prof. Dr. Yiğit Uyanıkgil, “Histoloji disiplini için kült bir kitap olan bu eser; 650 sayfa, 20 ana bölüm ve 2 ek bölümden oluşuyor. Sekizinci baskıda her bölümün giriş konusu yeniden yazıldı. Yeni farklı histolojik fotoğraflar ve tablolar eklendi, daha önceki baskılarında bulunan ek bölüm genişletildi. Her bölüme United States Medical Licensing Examination (USMLE) sınavı  için birinci basamak tipi sorular eklendi. ‘Birbirine benzeyen dokular’ kısmında benzer görünümdeki yapılarla kolayca karışan dokuların birbirinden nasıl ayırt edileceğini konusunda kısa yollar ortaya kondu. Eser,  Türkiye’nin 19 farklı şehrinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 48 bilim insanı tarafından sağlık eğitiminin hizmetine sunuldu” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir