Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

YÖK’ten EÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümüne   “Engelsiz Program Nişanı”

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen “Engelsiz Üniversite” ödülleri kapsamında Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü “Engelsiz Program Nişanı” almaya hak kazandı. Yükseköğretimdeki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyokültürel faaliyetlere erişimi konusunda farkındalık oluşturmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen “Engelsiz Üniversite” ödüllerinde EÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü, Ege Üniversitesinin  “Engelsiz Program Nişanı” alan üç bölümden biri oldu.

Engelsiz bir üniversite olmak için tüm birimleriyle birlikte çalışmalar yürüttüklerini ifade eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversite olarak önem verdiğimiz konuların başında ‘Erişilebilir Ege Üniversitesi’ yaratmak, öğrencilerimize engelsiz bir üniversite yaşamı sunmaktır. Üniversitemizde yürüttüğümüz her birimimizdeki çalışmalarla, engelli öğrencilere engelsiz bir eğitim ve öğretim ortamı sunmanın yanı sıra, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımlarını teşvik ediyor, ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri için her türlü desteği veriyoruz. Bu kapsamda YÖK Engelsiz Üniversite ödüllerinde engelsiz program nişanı alan İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü tebrik ediyor, katkı sunan hem akademik hem de idari birim çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ise, “Geçen yıl  Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümümüz bedensel engellilere yönelik düzenlemeleriyle engelsiz program nişanı alırken bu yıl Gazetecilik bölümümüz bu ödüle layık görüldü. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak tarafından oluşturulan engelsiz bir üniversite ekosistemine fakülte olarak destek veriyoruz. Engelli öğrencilerimize fiziksel kolaylıklar sağlamanın yanında onları, eğitim aldıkları sektöre en iyi şekilde yetiştirmek adına önemli çalışmalar yürütüyoruz. Engelliler adına toplumda farkındalık yaratma faaliyetlerine katkı sağlayan, büyük bir hassasiyet ve özveriyle emek harcayan hem akademik hem de idari birimimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir