Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Teknopark’ın “Derin Teknoloji” çalışmaları uluslararası alanda devam ediyor

Ege Teknopark  ekibinden dolu dolu yurt dışı programı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programı içeriğinde, Avrupa Birliği ve Türkiye mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen Ege Teknopark yürütücülüğündeki “Ege D-Tech Projesi” kapsamında uluslararası bilimsel çalışma ziyaretleri devam ediyor. Yurt içinden ve dışından proje partnerlerinin katılımı ile ilk ziyaret İrlanda’ya yapıldı. Proje yürütücüsü Ege Teknopark, proje ortakları Ege Üniversitesi ve Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) temsilcileri ile Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri bir araya geldi.  Ege D-Tech Proje Koordinatörü ve Ege Teknopark Genel Müdür Prof. Dr. Emre İlker ve Takım Lideri Philip Sowden, gerçekleştirilen ziyarette Ege Teknopark ve Ege D-Tech Projesinin tanıtımlarını yaptı.

Çalışma ziyareti ile ilgili bilgi veren Ege Teknopark Genel Müdür Prof. Dr. Emre İlker, “Üniversitemizin uluslararasılaşma hedeflerine destek olmak, Avrupa’nın araştırma geliştirme ve inovasyon ekosistemini yakından tanımak, ikili iş birliklerimizi geliştirmek amacıyla Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülünde hazırlanan ve Ege Teknopark’ın yürütücülüğünü yaptığı Ege D-Tech Projesi kapsamında bilim ekibimiz ile birlikte bir uluslararası çalışma ziyareti yapıyoruz.  İrlanda’ya düzenlediğimiz çalışma ziyaretleri çerçevesindeki ilk görüşmemizi, Enterpreise Ireland ve Dogpatch Labs temsilcileri ile gerçekleştirildik. Proje partnerlerinin katılımlarıyla yaptığımız görüşmelere Proje Teknik Destek Takım Lideri Philip Sowden de katıldı. Programa Ege Teknopark ve Ege D-Tech Projesinin  tanıtımları ile başladık. Günün ilk ziyaretini, hükumet destekli girişimcilik ajansı Enterprise Ireland temsilcileri ile farklı aşamalardaki girişimcilere sağlanan destekler odağında gerçekleştik” diye konuştu.

“İrlanda inovasyon ekosistemini yakından tanıdık”

Program kapsamında gün boyu görüşmeler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Emre İlker, “Programın ikinci yarısında ise, İrlanda inovasyon ekosisteminin önemli start-up merkezlerinden Dogpatch Labs temsilcileri ile merkez kapsamında uygulanmakta olan hızlandırma programı ele alındı. İnkübasyon merkezleri ve paylaşımlı ofis alanlarının start-up ekosistemindeki öneminin üzerinde durulduğu görüşme, gelir modelleri ve girişimci destekleri üzerine bir bilgilendirme oturumu ile son buldu” diye konuştu.

Prof. Dr. Emre İlker, “Çalışma ziyaretinin ikinci günü kapsamında İrlanda ve dünyanın en önemli üniversitelerinden Trinity College tarafından yürütülmekte olan start-up programına ilişkin görüşmeler gerçekleştirilecek. Günün ikinci yarısında, start-up ve girişimcilere yatırıma ve yatırımcıya ulaşım destekleri sunan Frontline VC ziyaret edilecek. Son olarak, Avrupa ve dünyanın birçok farklı merkezinden temsilcilerin katılımlarıyla yapılan teknoloji odaklı çeşitli temalarda gerçekleşen bir panel etkinliği olan Dublin Tech Summit’te katılım sağlanacak” dedi.

Ege Teknopark’ın yürütücüsü olduğu Derin Teknolojiler İnkübasyon Merkezi (Ege D-Tech) Projesi, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Rekabetçi Sektörler Programı (RSP) çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Ege Üniversitesi ve Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) katılımı ile uygulanan projenin yaklaşık 6,5 Milyon Euro bütçe ile 3 yılda tamamlanması planlanıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında uygulanan onlarca proje ile Türkiye’de girişimciler ve KOBİ’ler için daha rekabetçi ve yenilikçi bir ekosistem oluşturulmasına katkı sağlanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir