Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesi, RUR Üniversite Sıralamalarında 7’nci sıraya yükseldi

 Ege, bilimsel performansı ve başarılarıyla dünyada adından söz ettirmeye devam ediyor

Uluslararası üniversite sıralamaları yapan önemli kuruluşlardan olan Round University Ranking (RUR) tarafından açıklanan listede Ege Üniversitesi (EÜ), dünyada 726’ncı, Türkiye’deki üniversiteler arasında ise 7’nci sıraya yükseldi.

Ege Üniversitesi, dünya çapında bilimsel performans ve başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Son açıklanan RUR sıralamalarına göre, 2022’de dünya genelinde 741’inci sırada yer alan Ege Üniversitesi, 2023 yılında 726’ncı sıraya yükseldi. Aynı şekilde, Türkiye sıralamalarında da büyük bir başarı elde ederek 11’inci sıradan 7’nci sıraya yükseldi.

Ege Üniversitesi, öğretim ve araştırma alanlarında Türk üniversiteleri arasında 8’inci sırada yer alırken, finansal sürdürülebilirlik sıralamasında 9’uncu sıraya ve uluslararası çeşitlilik sıralamasında 12’nci sıraya ulaşmayı başardı

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Dünya üniversitelerinin performansının değerlendirdiği RUR 2023 açıklandı. Verileri değerlendirdiğimizde 2023 Dünya Üniversite Derecelendirmesinde geçtiğimiz yıla göre büyük bir sıçrama yapan üniversitemiz 15 sıra birden yükselerek 726’ncı oldu. Üniversitemiz, Öğretim ve araştırma, uluslararası çeşitlilik ve finansal sürdürülebilirlik sıralamalarında da önemli yükseliş gösterdi. Ülkemizdeki üniversiteler arasında ise beş sıra birden yükseldi. Bu sıralamalar, üniversitemizin yüksek kalitedeki eğitim-öğretim faaliyetlerini, araştırma projelerini ve uluslararası iş birliklerini destekleyen başarılı bir performans sergilediğini gösteriyor. Bizi bu başarıya ulaştıran kriterleri; üniversitemizde oluşturduğunuz bilim üretme ekosisteminin bir kültüre dönüşmesi,  huzur ve güven iklimi, bilim insanlarımıza yönelik teşvikler, yapısal ve hukuki düzenlemeler, araştırma ve geliştirmeye ayrılan kaynaklar, genç araştırmacıların daha nitelikli çalışmalarıyla sürece yaptıkları katkılar olarak sıralayabiliriz. Ege Üniversitesi olarak hedefimiz, bu ve benzer sıralamalarda daha da yükselmek için, gelişmeye açık yönlerimizi iyileştirip, uluslararasılaşma potansiyelimizi daha da artıracak çalışmalara öncelik vermektir. Tam kurumsal akreditasyona sahip bir araştırma üniversitesi olarak marka değerimize değer katmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Bu anlamlı ve önemli başarıya araştırmaları ile katkı sunan mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir