Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesi ailesi bayramlaştı

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ramazan Bayramı öncesinde EÜ mensuplarıyla bayramlaştı. Rektörlüğe bağlı birimler ile akademik ve idari personelle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Budak, EÜ ailesinin ramazan bayramını kutladı.

EÜ Rektörlüğünde düzenlenen bayramlaşma programına rektör yardımcıları, daire başkanları, akademik ve idari çalışanlar katıldı. Bayramla ilgili iyi dileklerini ileten Rektör Prof. Dr. Budak, “Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hayatını kaybedenlerin acılarını en derinden hissettiğimiz; yaraları sarmak için canla başla çabaladığımız, buruk bir bayramı karşılıyoruz. Yaşanan büyük afet sonrası Ege Üniversitesi ailesi olarak tek yürek olduk. Gerek bölgeye kısa sürede ulaşarak canla başla çaba gösteren sağlık ekiplerimizle; gerekse yardım kampanyalarımızla, yaraların sarılması için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Dirençli, güvenli ve sağlıklı bir gelecek için devletimizin attığı adımlara bilimin ışığında önemli katkılar sunuyoruz. İnanıyorum ki tarihimizin en büyük felaketlerinden biri olan depremin yaralarını Türk Milleti olarak birlik beraberlik içinde saracağız. Depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, birliğimizin ve beraberliğimizin pekiştiği Mübarek Ramazan Bayramının tüm insanlığa sevgi, saygı ve hoşgörü getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Budak, “Tam akreditasyona sahip bir araştırma üniversitesi olarak, üniversitemizin bölgemizin ve ülkemizin gelişmesi için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Akademide pek çok ilki başararak örnek ve öncü uygulamaları hayata geçirdik. Üniversitemiz markasını hem ulusal düzeyde hem de uluslararası arenada daha görünür kılarak güçlendirdik. Uluslararasılaşma misyonumuz çerçevesinde yaptığımız ikili işbirliklerimiz ile ağımızı genişleterek bilimsel gücümüzü pek çok ülkeden farklı üniversitelerle paylaşmaya başladık. Üniversitemize bilim ihraç eden bir yükseköğretim kurumu vizyonu kazandırdık. Üniversitemize ve ülkemize daha nitelikli katkı sunmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Birlik, beraberlik ve huzur içerisinde nice bayramlar geçirme dileği ile başta üniversitemiz ailesi olmak üzere herkesin Mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir