Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Havacılık MYO ile THK Gaziemir Şubesinden anlamlı iş birliği

“Sen Uçuşu Hatırla”

Ege Üniversitesi (EÜ) Havacılık Meslek Yüksekokulu ile Türk Hava Kurumu Gaziemir Şubesi iş birliğinde İzmir’de misafir edilen depremzede miniklere yönelik  “Sen Uçuşu Hatırla” isimli sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörlüğü tarafından desteklenen proje kapsamında;  havacı kadın akademisyen, öğrenci ve mezunlar depremzede 5-12 yaş aralığındaki çocuklar ile bir araya gelerek çeşitli havacılık etkinlikleri düzenledi. Havacılıkta toplumsal cinsiyet dengesini geliştirmek ve farkındalığı artırmak amacıyla tüm dünyada kutlanan Dünya Havacı Kadınlar Haftası kapsamında yapılan bu program ayrıca  Dünya Havacı Kadınlar Enstitüsü (IWOAW)’ne de proje olarak sunuldu.

Havacılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rüstem Barış Yeşilay, “Tüm dünyada her yıl Dünya Havacı Kadınlar Haftası, 1910’da dünyada ilk kadın pilot lisansının veriliş yıldönümü ve 1914’ten beri Dünya Kadınlar Günü’nün yıldönümü olan 8 Mart’ı içeren hafta boyunca, küresel çapta bir kitleyle birlikte etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler, IWOAW tarafından tüm dünyada düzenlenir. Bu hafta, her yaştan kadında havacılığın açtığı kapılar hakkında farkındalık uyandırmak, toplumsal cinsiyet dengesini geliştirmek ve şimdiye kadar edinilen başarıları kutlamak için tasarlanmıştır. Dünya Havacı Kadınlar Haftası, hava ve uzay endüstrisinde rol alan herkes için geçmiş ve mevcut Havacı Kadınların endüstriye katkılarını kutlarken yeni nesli de havacılığı tanıtıp fırsatı sunuyor” diye konuştu.

Depremzede minikler havacılığın renkli dünyasını tanıdılar

Doç. Dr. Rüstem Barış Yeşilay, “Tek görev, tek hafta. Kendi stilinde eylem sloganıyla her yıl düzenlenen uluslararası etkinliklere, bu yıl Havacılık meslek Yüksekokulumuz, ‘Sen Uçuşu Hatırla’ isimli bir sosyal sorumluluk projesi başlatarak havacılıkta cinsiyet eşitliği için farkındalık yaratmayı amaçladı. Bu farkındalığı yaratmak için de geleceğimiz olan çocuklar hedef kitle olarak seçildi. Ancak ülkemizde yaşanan deprem felaketinden sonra bu felaketi yaşamış çocukları da gündelik hayattan biraz olsun uzaklaştırmak ve havacılığın renkli dünyasının bir parçası haline getirmek amacıyla etkinlik depremden etkilenerek İzmir’e gelen çocuklar ile gerçekleştirildi. Kadın havacı öğretim görevlileri, mezunlarımız ve öğrencilerimiz ile 5 ile 12 yaş arasındaki çocuklara temel havacılık eğitimi, uçak boyama, havacılık alfabesi eğitimi, maket uçak yapma, insansız hava araçlarının uçuş prensipleri eğitimi ve kâğıt uçak yarışması gibi etkinlikler ile havacılık aşılanmaya çalışıldı. Bu haftaki etkinlikler kapsamında Türk Hava Kurumu Gaziemir şubesi ile birlikte çalışıldı. Dünya Havacı Kadınlar Enstitüsü’ne de proje olarak sunulan etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Meslek Yüksekokulumuz ile Türk Hava Kurumu Gaziemir Şubesi anlamlı ve güzel bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir