Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Prof. Dr. Budak, “Bilim yolculuğumuza güçlü bir vizyon ile devam ediyoruz”

EÜ’de yenileme ve güçlendirme çalışmaları sürüyor

 Rektör Prof. Dr. Budak, “Bilim yolculuğumuza güçlü bir vizyon ile devam ediyoruz”

Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden, 68 yıllık akademik birikime sahip Ege Üniversitesinde fiziki altyapıya yönelik yenileme ve güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Ana ve hastane kampüsünde bir yandan yeni binalar inşa edilirken diğer yandan da yenileme ve güçlendirme çalışmaları sürdürülüyor.

Tam kurumsal akredite araştırma üniversitesi etiketi alan Ege Üniversitesinde akademik ve idari birimlerde düzenli olarak gerçekleştirilen bakım onarım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Eskiyen, yıpranan ya da işlevini yerine getirmeyen tüm alt ve üst yapı unsurları yenileniyor ve daha kullanışlı hale getiriliyor.

“Tüm birimlerimizi daha güçlü hale getiriyoruz”

Başarılı eğitim öğretimin düzenli, temiz ve bakımlı bir kampüs ortamında mümkün olduğunu ifade eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Dünyadaki kampüs ekosistemindeki değişim ve dönüşümü yakından takip ediyoruz. Bu kapsamda Yaya Öncelikli Yeşil Kampüs projemizi hayata geçirdik. Süreklilik arz eden dinamik bir yapıya sahip olan bu projemiz kapsamında çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Hem vermiş olduğumuz nitelikli eğitimin kalitesinin Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından tescil edilmesi hem de araştırma üniversitesi statüsü almamız bize önemli sorumluluklar yüklüyor. Ege Üniversitesi olarak bu kazanımlarınızı daha ileri noktalara taşımak gibi bir misyonumuz var.  Bizler bu etiketleri kalıcı kılmak için daha çok çalışıyor, daha çok araştırıyor ve daha çok üretiyoruz. Kampüsümüzün her bir biriminde yenileme ve güçlendirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

“Laboratuvarların ve kütüphanenin ışıkları hiç sönmüyor”

Rektör Prof. Dr. Budak, “Güçlü bir vizyon ve strateji ile çıktığımız bilim yolculuğumuzu daha nitelikli ve sürdürülebilir kılmak için önemli çalışmaları hayata geçirdik. Genç nesilleri yetiştirmek için laboratuvarların, kütüphanelerin ışıklarını hiç söndürmeden yirmi dört saat yaşayan bir kampüs ortamı inşa ettik. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyıla girdiğimiz bu günlerde de durmadan duraksamadan çalışıyor, geleceğimiz olan gençleri uluslararası standartlarda yetiştirmek için her türlü imkânı onların kullanımına sunuyoruz. Ege Üniversitesi ailesi olarak, Ar- Ge ve inovasyonda öncü, yenilikçi ve girişimci bir anlayışla bilgi üretmeye devam edeceğiz. Ülkemizin uluslararası alanda rekabet gücünü artıracak kalkınma hedeflerine yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir