Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Taşkent Eczacılık Enstitüsünden, Prof. Dr. Gürer Orhan’a “Onursal Profesörlük Unvanı”

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi uluslararası iş birliklerini artırmaya devam ediyor

Taşkent Eczacılık Enstitüsünden, Prof. Dr. Gürer Orhan’a “Onursal Profesörlük Unvanı” 

Egeli akademisyenler ulusal ve uluslararası alanda üstlendiği görevlerle Ege Üniversitesinin adından söz ettirmeye devam ediyor.

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, Taşkent Eczacılık Enstitüsünün kuruluşunun 85’inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Özbekistan’da düzenlenen “Modern Eczacılık: Güncel Sorunlar ve Beklentiler” konferansına davet edildi.  Konferansta Taşkent Eczacılık Enstitüsü Rektörü Dr. Kamal Rızaev Saıdakbarovıch tarafından Prof. Dr. Gürer Orhan’a iki akademik kurum arasında başlatmış oldukları eğitim ve araştırma iş birliği nedeniyle  “Onursal Profesörlük Unvanı”  verildi.

Konferansta Prof. Dr. Gürer Orhan, EÜ Eczacılık Fakültesindeki eğitim programları ve yapılan bilimsel araştırmaları anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Gürer Orhan, “Üniversitemizin uluslararasılaşma misyonu doğrultusunda Eczacılık Fakültesi olarak ikili iş birliği ağımızı güçlendirmeyi sürdürüyoruz. Eğitim öğretimden araştırma geliştirmeye her alanda akademik gücümüzü yurt dışından üniversitelerle paylaşıyoruz. Bu kapsamda fakültemiz

Özbekistan’daki akademik kurumlarla iş birliklerimizi giderek artırıyor. Taşkent Eczacılık Enstitüsü yönetimini 85’inci yıldönümleri için tebrik ediyorum. İki birim arasında verimli bir işbirliğinin artarak sürmesini diliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir