Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Hemşirelik Fakültesi’nden uluslararası sempozyum

EÜ’de “Uluslararası Hemşirelikte Başarıya Giden Yolda İnovatif Yaklaşımlar Sempozyumu düzenlendi

 EÜ Hemşirelik Fakültesi’nden uluslararası sempozyum

Ege Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Fakültesi tarafından “Uluslararası Hemşirelikte Başarıya Giden Yolda İnovatif Yaklaşımlar Sempozyumu” düzenlendi. Çevrimiçi olarak düzenlenen sempozyuma EÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serap Özer, yurt içi ve yurt dışından akademisyenler, öğrenciler ile hastanelerde çalışan hemşireler katıldı. Sempozyum, hemşirelerin bakım verici, karar verici, iletişimci, toplum lideri ve yönetici olarak yeterli olmaları için mesleklerinde inovasyon uygulamalarını geliştirmeleri ve bunu topluma ulaştırmaları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirildi

Sempozyumun açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. Dönmez, “Herkes düşünür, hatta 100 kişi düşünür, bir kişi gerçekleştirir, 99 kişi de ben düşünmüştüm bunu der” sözleri ile girişimcilik ve inovasyonun önemini vurgulamış, “Fakültem ekibine 2019 yılında ‘biz 100 olalım, birlikte kendi içimizde akademik kültürü inovasyon ve girişimcilik bakışı usta olan ya da bu yolda emek veren kişileri saptayıp içeride ve dışarıda akademik network oluşturarak iyi ürünler çıkaralım’ demiştim. Araştırma üniversitesi olan Üniversitemize birçok parametrede katkı sunan bir fakülte olmanın gururunu yaşıyoruz. 2022 yılında da araştırma üniversitesi parametrelerine önemli katkımız olduğuna hepimiz şahidiz. Sempozyumumuzda inovatif yolculuk serüvenine fikirden eyleme faydalı model patent alma süreçleri, hemşirelik eğitiminde inovasyon ve uluslararası arenada inovasyon, yerelden küresele politika inovasyonu konularını farklı boyutlarıyla tartışacağız. Yararlı bilimsel bilgilerin paylaşılacağı bir toplantı olacağına inancım sonsuz ve bu bağlamda büyük emek sarf edenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Hemşirelik mesleğinde inovasyon zorunludur”

Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Serap Özer ise,  “Günümüzde her alanda olduğu gibi hemşirelik mesleğinde de inovasyon zorunludur. Çünkü hemşirelikte gerek uygulama alanında gerekse eğitim, öğretim, araştırma alanlarında yaşanan değişimlerle birlikte, hizmet alanların beklentileri artmış, hızla gelişen bilgi ve teknolojiye uyum sağlama gereksinimi doğmuş, küresel rekabet ve sağlık bakım hizmeti maliyetleri de artmıştır. Hemşirelikte inovasyon, uygulamalar ve bakım anlamında düşünüldüğünde hasta gereksinimlerinin giderilmesi, eğitim perspektifinden bakıldığında öğretenlerin ve öğrencilerin gereksinimlerinin karşılanması, her türlü hizmet maliyetlerinin azaltılması ve verimliliğin arttırılmasına yönelik yeni düşüncelerin, yöntemlerin ve araçların geliştirilmesini sağlayan uygulamaları içermektedir. Mesleğimizin öncüsü Florance Nightingale’in de belirttiği üzere değişim gerekli ve kaçınılmazdır. Yaşama uymak yerine onu değiştirelim. Bu doğrultuda yola çıktığımız süreçte; Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Girişimcilik Çalışma Grubu olarak Uluslararası Hemşirelikte Başarıya Giden Yolda İnovatif Yaklaşımlar Sempozyumunu düzenledik. Sempozyumumuz kapsamında iki konferans ve iki panel ile iyi bir fikirle ve hayal etmeyle başlayan fakat bunun çok daha ötesinde olan inovatif yolculuk serüvenine dikkat çekilecektir” sözleriyle tamamlamıştır.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyumda alanında uzman konuşmacılar tarafından sunumlar gerçekleştirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir