Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli lisansüstü öğrencilere çift diploma imkânı

Ege Üniversitesi ile İspanya Cartagena Teknik Üniversitesi arasındaki   “Yüksek Lisans Çift Diploma Programı” güçlenerek devam ediyor

Egeli lisansüstü öğrencilere çift diploma imkânı

Ege Üniversitesi uluslararası alanda akademik iş birliği ağını güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü ile İspanya Cartagena Teknik Üniversitesi arasında süregelen  “Yüksek Lisans Çift Diploma Programı”nı anlaşması yenilendi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve Cartagena Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alejandro Diaz Morcillo tarafından imzalanan programda öğrenciler iki üniversiteden yüksek lisans diplomasına sahip olacak.

Programın tüm öğrenciler için fayda sağlayacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Gençlerimizin hem akademik hem de sosyal başarılarını artıracak proje ve iş birliklerini oldukça önemsiyor ve hayata geçiriyoruz. Uluslararasılaşma misyonuyla adım attığımız bu iş birlikleriyle gençlerimizin eğitim hayatı için önemli fırsatlar sunuyoruz. İspanya Cartagena Teknik Üniversitesiyle imzaladığımız Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı Yüksek Lisans Çift Diploma Programıyla gençlerimiz her iki üniversiteden de çift diplomaya sahip olacak. Böylelikle uluslararası  nitelikli  mezunlar olacaklar” dedi.

“Bir yıl Ege’de bir yıl  da Cartagena Teknik Üniversitesinde eğitim”

Programın koordinatörlüğünü Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Yüksel Tüzel ve Doç. Dr. Deniz Eroğul üstleniyor. Yüksek Lisans Çift Diploma Programı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Yüksel Tüzel, “Ortak programın dili İngilizce olup, yüksek lisans öğrencileri her iki üniversitede de birer danışmana sahip olarak eğitimlerini sürdürmektedirler. Öğrenciler bir yıl Ege Üniversitesinde, bir yıl ise Cartagena Teknik Üniversitesinde olmak üzere toplam 4 sömestr döneminde yüksek lisans programını tamamlamaktadırlar. Ders alacakları ve tez çalışmalarını yapacakları dönemleri belirlemek öğrenci ve her iki danışmanın görüşlerine bırakılmıştır. Tez çalışması tamamlanınca öğrenciler İngilizce yazılmış tezlerini her iki üniversiteye de sunmakta ve her üniversiteden bir tane olmak üzere toplam iki tane yüksek lisans diplomasına sahip olmaktadırlar. Program öğrencileri yüksek lisans tez konularında Bahçe Bitkileri Alanında her iki ülkede de çalışmakta olup, bu alanda bilime değerli katkılar sunmaktadırlar” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir