Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

IDEATHON BEST FOR SOLAR’DA PVRefaCE EKİBİ BİRİNCİ OLDU

Ege Üniversitesinde “Güneş Enerjisi Ideathonu” gerçekleştirildi

IDEATHON BEST FOR SOLAR’DA PVRefaCE EKİBİ BİRİNCİ OLDU

Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsünün ev sahipliğinde, BEST For Energy Projesi kapsamında düzenlenen “BEST for Solar” güneş enerjisi fikir maratonu etkinliği gerçekleştirildi.

BEST For Energy (Enerjide Etkin ve Sürdürülebilir Dönüşümün Desteklenmesi – Boosting Effective and Sustainable Transformation for Energy) Projesi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından, Enerji Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ENSİA) ortaklığıyla uygulanıyor. Proje, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında gerçekleştiriliyor.

Etkinliğe, Türkiye’nin farklı şehirlerinde yer alan 11 üniversiteden 15 ekip katılım gösterdi. Etkinlik boyunca öğrenme, işbirliği, yenilik ve değişim teması adı altında mücadele eden tüm ekipler güneş enerjisi sektöründeki firmalar ve akademisyenler tarafından sağlanan mentörlük desteği ile yoğun bir beyin fırtınası yaşadılar.

BEST For Solar etkinliğinin birinci gününde, ODTÜ GÜNAM Başkanı Prof. Dr. Raşit Turan, Smart Güneş Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, Enerjisa Üretim İşletme Mühendisi Çiğdem Ayyıldız, Enisolar Şirket Müdürü Enis Fakıoğlu ve HSA Enerji Satış ve Pazarlama Direktörü Mehmet Aybaş Türkiye’nin yenilenebilir enerji sektörünün gelişimine yönelik motive edici konuşmalarıyla katılımcı ekipleri bilgilendirdi.

Etkinliğin ikinci gününde, proje fikirlerini sunan ekipler jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan’ın takdim ettiği birincilik ödülünü “Kristal Silisyum Fotovoltaik Panellerin Geri Dönüşümü” isimli projesiyle PVReFace Ekibi kazandı. Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ceylan Zafer’in takdim ettiği ikincilik ödülünü Sürdürülebilirlik Problemlerine Sürülebilir Çözümler” projesi ile Powea ekibi ve ODTÜ GÜNAM Müdürü Tayfun Hız’ın takdim ettiği üçüncülük ödülünü “Yeni Nesil Sera” projesi ile Alternatif Vizyon ekibi kazandı.

Birincilik ödülünü kazanan PVRefaCE ekibinde yer alan Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsünden doktora öğrencisi Aslı Birtürk, yüksek lisans öğrencileri Sadık Can Karagöz ve Ecem Şen ile birlikte Makine Mühendisliği Bölümünde lisans eğitimi gören Betül Aksoy’u Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, üstün başarılarından dolayı tebrik etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir