Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli genç araştırmacı Özge Yılmaz’a TÜBİTAK’tan ödül

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü Lisans Öğrencisi Özge Yılmaz,  “Doğal Biyopolimerlerden Biyobozunur Aerojel Eldesi” başlıklı projesi ile TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’nda “Tarım ve Gıda” kategorisinde Türkiye üçüncülüğü ödülünün sahibi oldu. Projenin danışmanlığını ise Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Okutucu yaptı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’nın final aşaması sonuçları açıklandı. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü Öğrencisi Özge Yılmaz,  yarışmanın “Tarım ve Gıda” kategorisinde üçüncülük ödülünün sahibi oldu.   Başarılı öğrenciyi ve danışman hocasını tebrik ederek araştırmalarında başarılar dileyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinde hayata geçirilen ekosistem ile Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesine katkı veren, bilim ve teknoloji geliştiren nitelikli insan gücü yetiştirmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Türkiye genelinde düzenlenen TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’nın kazananları açıklandı. Yarışmanın final aşaması sergisi ve proje değerlendirmeleri, TEKNOFEST 2022 etkinlikleri kapsamında yapıldı. Yarışmanın final sergisine 9 ana alandan 120 projenin sahibi 228 öğrenci katıldı. Yapılan jüri değerlendirmeleri sonucunda her alanda Birincilik, İkincilik, Üçüncülük ve Teşvik ödülü alan 36 proje belirlendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir