Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Türk yükseköğretiminde ilk olan “Ege Plus” meyvelerini vermeye başladı

EÜ’de ilk “Ek Gelişim Karnesi”ni Rektör Budak verdi

Türk yükseköğretiminde ilk olan “Ege Plus” meyvelerini vermeye başladı

ge Üniversitesinin Türk yükseköğretimine kazandırdığı öğrenci odaklı uygulamalardan birisi olan Ek Gelişim Etkinlikleri Karnesinin  (Ege Plus) ilk sahibi, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğrencisi Ali Berk Özçakır oldu.

Ege Üniversitesinde ön lisans ve lisans öğrencilerinin, Türk Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesinde belirtilen bilgi, beceri ve yetkinliklerini güçlendirme ve mezun olduklarında özel veya kamu sektöründe iş başvurularında kullanmaları amacıyla başlatılan “Ege Plus Karne” uygulaması ilk meyvelerini vermeye başladı. Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğrencisi Ali Berk Özçakır, “Ege Plus Karnesi”ni Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın elinden aldı. Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Günay, İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayten Ayşen Kaya ve mezun öğrenci Ali Berk Özçakır’ı makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Plus Ek Gelişim Etkinlikleri Karnesi’ni almaya hak kazanan ilk öğrencimiz olan İktisat Fakültemizden Ali Berk Özçakır’ı tebrik ediyor, eğitim-öğretim ve iş hayatında başarılar diliyorum” dedi.

“Mezunlarımız iş yaşamında bir adım önde olacak”

Ege Üniversitesinde öğrenci odaklı pek çok ilki hayata geçirerek Türk Yükseköğretimine kazandırdıklarını ifade eden Rektör Budak, “ Bunlardan bir tanesi de Ege Plus Karnesi uygulamamız. Bu karne ile öğrencilerimizin tüm üniversite eğitimi boyunca gerçekleştirdikleri ders dışı aktivitelerini kayıt altına alarak belgelendiriyoruz. Ön lisans ve lisans programlarında öğrenimlerine devam eden öğrencilerimizin ders dışı araştırma, eğitim, sosyal-kültürel-sanatsal ve sportif etkinliklerini belirlediğimiz kriterler doğrultusunda puanlayarak Ek Gelişim Etkinlikleri karnesi veriyoruz. Diploma haricinde verdiğimiz bu belge, öğrencilerimizin mezun olduklarında özel veya kamu sektöründeki iş başvurularında kendi eğitim bilgilerinin yanında kişisel gelişimlerine yönelik üniversite içerisinde yaptıkları faaliyetleri de gösteriyor. Bu da onların iş yaşamlarında bir adım öne çıkmalarını sağlıyor” diye konuştu.

Öğrencileri, kişisel gelişimlerini tamamlayacak faaliyetler gerçekleştirmeye özendirmeyi hedeflediklerini söyleyen Rektör Budak,   “Öğrencilerin sürekli öğrenme ve yenilenmeye yönelik beceri ve tutum geliştirebilmelerini, dijital çağ becerilerini mesleki çalışmalarında etkin kullanabilmelerini, yaşam ve kariyer becerilerini güçlendirebilmelerini amaçlıyoruz. Türk yükseköğretim sistemi içerisinde bu kapsamda ilk olan bu uygulamanın öğrencilere pek çok nitelik ve yetkinlik kazandıracağına inanıyorum.  Ege Plus Ek Gelişim Etkinlikleri Karnesi’ni almaya hak kazanan ilk öğrencimiz olan Ali Berk Özçakır’ı tebrik ediyor, eğitim-öğretim ve iş hayatında başarılar diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir