Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli akademisyen Doç. Dr. Pelit’e uluslararası onur

Polonya Bilimler Akademisi Analitik Kimya Komitesi’nden Ege Üniversitesine ödül

Egeli akademisyen Doç. Dr. Pelit’e uluslararası onur

Ege Üniversitesinin alanlarında uzman, nitelikli akademisyenleri, yaptıkları çalışmalarla sadece ulusal bazda değil uluslararası alanda da adlarından söz ettiriyor.  Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Levent Pelit,  Polonya’nın Lotz kentinde düzenlenen” XI Polonya Analitik Kimya Kongresi”nde, “Prof. Andrzej Waksmundzki Madalyası”  ödülünü almaya kazandı. Doç. Dr. Pelit, ödülünü Polonya’nın önde gelen bilim insanlarından biri olan Nicolaus Copernicus Üniversitesi Çevre Kimyası ve Biyoanalitik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Boguslaw Buszewski’nin elinden aldı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Kromatografik analizler alanında geliştirdiği yeni metotları; bilim dünyasına, insanlığa ve literatüre kazandırarak, Polonya Bilimler Akademisi Analitik Kimya Komitesi tarafından ödüle layık görülen Doç. Dr. Levent Pelit’i tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Ödül almaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Doç. Dr. Levent Pelit, “Bu ödül, Polonya Bilimler Akademisi Analitik Kimya Komitesi tarafından, akademisyenlerin kromatografi ve ilgili teknikler alanında gerçekleştirdikleri bilimsel başarıları için 2001 yılından bu yana her yıl verilen onursal bir ödüldür. Ben de kromatografik analizler alanında geliştirdiğim yeni metotlar sebebiyle bu ödüle layık görüldüm. Bu ödül, aynı zamanda ‘İnsanlık adına bilim yapan bilim adamlarına’ verilen bir onur ödülüdür.  Bu da benim için ayrı bir gurur” diye konuştu.

Aldığı ödüle ismini veren Prof. Andrzej Waksmundzki hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Pelit, “Waksmundzki, Lublin’deki Maria Curie-Skłodowska Üniversitesinden profesör olarak emekli olmuş seçkin bir fizikokimyacıydı. Ünlü Kromatografi Okulu’nun kurucusu olduğundan Prof. Waksmundzki, Polonya kromatografisinin babası olarak da anılıyor. Analitik kimya açısından Prof. Dr. Waksmundzki, sadece bir bilim insanı olarak değil, insani değerleri ile de öne çıkmış bir şahıstır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir