Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü’nden “ Dijital Çağda Biliş ve Keşfedici Öğrenme” Semineri

Ege Üniversitesi Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Eğitimde Dijitalleşme Seminerleri” kapsamında “Dijital Çağda Biliş ve Keşfedici Öğrenme” konulu seminer çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Seminere, Ege Üniversitesi Öğretim Teknolojileri Koordinatörü Doç. Dr. Fırat Sarsar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Doç. Dr. Fırat Sarsar’ın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği seminerin moderatörlüğü ise EÜ Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alev Çobanoğlu üstlendi. Semineri Ege Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Esra Telli verdi.

Ege Üniversitesi Öğretim Teknolojileri Koordinatörü Doç. Dr. Fırat Sarsar,   açılış konuşmasında semineri gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Esra Telli hakkında bilgiler verdi. Dr. Öğretim Üyesi Telli’nin Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin görevlendirmesiyle Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesinde bulunduğunu belirten Doç. Dr. Sarsar, Telli’nin EGE-UZEM tarafından yürütülen açık ders malzemeleri üretim ve paylaşım projesinde görev aldığını söyledi. Doç. Dr. Sarsar, Ege Üniversitesinin eğitimde dijitalleşme vizyonuna uygun şekilde akademisyenlere yönelik eğitimlerin devam edeceğini belirtti.

Dr. Öğr. Üyesi Esra Telli, yaptığı sunumda bilişsel psikolojiyi; insanla ilgili bilinmeyenleri keşfetmek ve insanın kendiyle bağ kurmasının bir yolu olarak tanımladı. Telli, sunumunda insanların nasıl öğrendiğine ilişkin ilkeleri teknolojinin tasarımına entegre etmenin, öğrenmeyi etkin bir şekilde desteklemek ve zenginleştirmek için oldukça önemli olduğuna dikkat çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir