Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Hemşirelik Fakültesi spor alanı hizmete açıldı

 Üniversiteli gençlerin birbirleriyle etkileşim kurmaları fiziksel ve bilişsel gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinde bahçe satrancı, masa tenisi ve voleybol sahalarından oluşan spor alanı hizmete açıldı.

Ege Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Fakültesi ve İzmir Bakırçay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi iş birliğinde “Saha Oyunlarıyla Aydınlan; Hareket Işığın Olsun” sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi. EÜ Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Çınar Yücel’in yürütücüsü olduğu proje ekibinde; Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, Arş. Gör. Gözde Koçak, İdari Amir İlkay Korkmaz, Öğrenci Deniz Tekin ve İzmir Bakırçay Üniversitesi Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Eda Ergin yer aldı.

Ege Üniversitesi “42. Kültür, Sanat ve Spor Şenliği” kapsamında sosyal sorumluluk projesinin çıktısı olan spor alanının açılışı yapıldı. EÜ Hemşirelik Fakültesi bahçesinde yapılan açılışa Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Aysel Ildızlı’nın yanı sıra; akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı. Spor alanları ile gençlerin dijital oyun ortamı yerine; birbirleriyle etkileşim kurarak, fiziksel ve bilişsel gelişimlerinin desteklenmesi ile yaratıcı olmalarının sağlanması amaçlanıyor. Bu kapsamda bahçe satrancı, masa tenisi ve voleybol sahasından oluşan spor alanı Egeli gençlerin hizmetine sunuldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir