Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesi “GNÇ SporFest 2022”ye ev sahipliği yapacak

Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığı koordinasyonunda, Ege Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Türkiye GNÇ SporFest Üniversite Spor Oyunları”, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda başlayacak. Etkinliğin ilk günü olan 19 Mayıs Perşembe günü saat 17.00’de Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak açılış yürüyüşü, Konak Meydanında sona erecek.

GNÇ SporFest kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından 140 üniversiteden 5 bin öğrenci, İzmir’de bulunan 12 spor tesisinde toplam 11 branşta kıyasıya yarışacak. Etkinliğin ikinci gününde, Ege Üniversitesi Kampüsünde saat 21.00’de sevilen grup Pinhani konseri gerçekleştirilecek. Ayrıca kampüs içinde gün boyu sürpriz etkinlerle festival coşkusu yaşanacak.

Etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Spora ve sporcuya her zaman destek olan bir üniversite olarak böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığı koordinasyonunda, üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlediğimiz Türkiye GNÇ SporFest Üniversite Spor Oyunları kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak, Konak Meydanında sona erecek açılış yürüyüşümüze ve kampüsümüzde gerçekleştireceğimiz konsere gençlerimizi bekliyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir