Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

29. Florence Network Toplantısı EÜ Hemşirelik Fakültesi ev sahipliğinde yapıldı

 Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, bu yıl 29’uncusu düzenlenen “Florence Network” toplantısına ev sahipliği yaptı. “Hemşirelik ve Ebelik Eğitimi: Pandemi Sonrası Yeni Dönem” temasıyla gerçekleşen etkinliğe; EÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, Florence Network Başkanı Jana Nemcova, EÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanlığı Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Koordinatörü ve FNAM 2022 Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Meryem Yavuz Van Giersbergen, Florence Network Öğrenci Kurulu Başkanı Letizia Polla, 22 Avrupa ülkesinden ve ülkemizden alanında uzman akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında katılımcılara Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi tanıtım videosu ve “Ege Üniversitesine Hoş Geldiniz” temalı video izletildi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, “Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 1955 yılında kurulmuş olup, Ülkemizde ve Avrupa’da lisans eğitimi veren ilk hemşirelik okuludur. Fakültemizde, güçlü akademik kadromuzla, entegre eğitim programımız ile yüzde 30 İngilizce eğitim verilmektedir. Eğitim programımız, beş yıllık akredite edilmiştir. Ülkemizde ilk kez 5 yıllık akredite edilen bir kurum olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Fakültemizin Erasmus ve yurt dışı olanakları, donanımlı beceri ve simülasyon laboratuvarları, ilk yardım eğitim merkezi, ruh sağlığı laboratuvarı, halk sağlığı standart hasta laboratuvarı, kültürel ve sportif faaliyet imkanları bulunmaktadır. 2006 yılında üye olduğumuz, 2010 yılında ev sahipliğini yaptığımız Florence Network toplantısının 29’uncusuna bu yıl tekrar ev sahipliği yapmaktan büyük onur duymaktayız. Toplantımıza desteklerini sunan Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a, toplantımızın planlanmasında başta Fakültemiz Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Meryem Yavuz van Giersbergen olmak üzere tüm düzenleme kuruluna ve değerli katılımcılarımıza emeklerinden dolayı teşekkür eder, başarılı bir toplantı olmasını temenni ederim” diye konuştu.

Florence Network Başkanı Jana Nemcova, “Geleceğin hemşirelik ve ebelik profesyonellerinin, eğitimde değişen dönem anlayışıyla yetiştirilmesinin sürdürülmesine dayanan bu yılın teması ‘Hemşirelik ve ebelik eğitimi: pandemi sonrası yeni bir dönem’ olarak belirlendi. Bu yılki konferansı hazırladıkları için Ege Üniversitesine, temsilcilerine ve organizasyon grubuna, Florence Netwrok’e ve öğrenci kurulumuza teşekkür ediyorum. Bu yılki FNAM programı, tematik olarak bölündü. Programda, birçok ilginç deneyim paylaşılırken hemşirelik ve ebelik eğitimi ve kültürlerarası iletişime etkisi hakkında bilgiler sunulacak. Hepinize harika ve başarılı bir toplantı diliyorum” dedi.

23 ülkeden 323 katılımcı

Hemşirelik Bölümü Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim üyesi, Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Koordinatörü ve  FNAM 2022 Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Meryem Yavuz Van Giersbergen,“ Florence Network, 23 ülkeden 48 üniversitenin üye olduğu, 1995 yılında kurulan Avrupa’nın en eski hemşirelik ve ebelik ağlarından biridir. Her yıl farklı üniversitelerde yıllık genel toplantılarını yapmaktadır.2005 yılından beri FN üyesi olan Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, yıllık toplantılara düzenli olarak katılmaktadır. Bu yılki toplantı teması: ‘Hemşirelik ve Ebelik Eğitimi: Pandemi Sonrası Yeni Dönem’ olarak belirlendi. Pandemi sonrası yeni bir dönem olarak tanımlanan bu dönüşüm dönemini tartışmaktan oldukça heyecanlıyız. Bu toplantının bize deneyimlerimizi ve gelecek planlarımızı paylaşma şansı vermesini umuyoruz. Etkinlik kapsamında 2 konferans, 8 paralel panel, 2 FLECO oturumu, 2 öğrenci oturumu, Virtual Pazar, sözel ve poster sunumları ve sosyal aktiviteler bulunuyor.  Toplantıda 13 ülkeden 28 moderatör, 17 ülkeden 28 konuşmacı yer alıyor. 23 ülkeden 166 öğrenci, 122 Öğretim üye ve elamanı, 32 Florence Network temsilcisi olmak üzere toplam 323 katılımcının etkinliğe kayıt olduğu bildirildi” diye konuştu.

Öğrenciler için fırsat

Florence Network Öğrenci Kurulu Başkanı Letizia Polla ise “Bu güzel etkinliğe ev sahipliği yaptığı için Ege Üniversitesine ve bu etkinliğin bir parçası olmama izin verdiği için Florence Network’e teşekkür ederim. Bu etkinliğin özellikle öğrenciler için gerçekleştirildiğini söylemek istiyorum. Öğrenci Kurulu meslektaşlarım ve ben, yalnızca öğrencilere ayrılmış birkaç oturum tasarladık. Bunu, Avrupa’nın farklı bölgelerinden insanları tanımak ve hemşirelik alanında yapılan yeni araştırmalar hakkında bilgi edinmek için bir fırsat olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından dünyanın pek çok ülkesinden alanlarında uzman akademisyenlerce hazırlanan sunumlarda pandemi sonrası hemşirelik, hemşirelik mesleğini geleceği ve metaverse, hemşirelikte uluslararasılaşma gibi konulara açıklık getirildi.

Etkinlik süresince Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı tarafından hazırlanan çeşitli dans gösterileri ve geleneksel folklor örnekleri katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir