Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege’de müzik ve dansın muhteşem buluşması

EÜ’den uluslararası sempozyumlar

Ege’de müzik ve dansın muhteşem buluşması

Şevval Arıkan

Ege Üniversitesinde ulusal ve uluslararası katılımla “1. Uluslararası Türk Dünyası Müzik ve Dans Sempozyumu” ile “1. Uluslararası Çalgı Yapım ve Restorasyon Sempozyumu” düzenlenecek.

Ege Üniversitesinde Mayıs ayı boyunca düzenlenecek etkinliklerle Türk müziği, dansları ve enstrümanları konusunda akademik çalışmalar ve atölyeler gerçekleştirilecek.

EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’nın, EÜ Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü (TDAE) ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) işbirliğinde düzenleyeceği “1. Uluslararası Türk Dünyası Müzik ve Dans Sempozyumu” 10-12 Mayıs 2022 tarihleri arasında EÜ DTMK Etkinlik Salonu ve EÜ TDAE Konferans Salonunda yapılacak. Türk Dünyasında müzik ve dans alanında gerçekleştirilen güncel çalışmaların paylaşılacağı ve  tartışılacağı sempozumda,  alandaki akademisyenler ile öğrenciler bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulunacak. Sempozyum kapsamında alanında uzman kişilerce hazırlanan bildiriler, atölye çalışmaları, sergi ve dinletiler katılımcılara sunulacak.

EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuarı tarafından düzenlenecek olan “1. Uluslararası Çalgı Yapım ve Restorasyon Sempozyumu” ise 27 Mayıs’ta yapılacak. Etkinlikte canlı serginin yanı sıra akademik bildirimler yer alacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir