Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesi ve Türk Kızılay’ı Egeli öğrencileri iftar yemeğinde buluşturdu

On bir ayın sultanı  Ramazan ayı münasebetiyle Ege Üniversitesi Rektörlüğü ve Türk Kızılay’ı iş birliğinde organize edilen iftar yemeğinde Ege Üniversitesi öğrencileri  bir araya geldi. İftar programında  öğrenciler geleneksel Ramazan eğlenceleriyle dolu bir akşam yaşadı.

Sağlık Kültür ve Spor  Daire Başkanlığı Otoparkında   gerçekleştirilen iftar programında öğrenciler yoğun katılım gösterdi.  EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Türk Kızılay’ı İzmir Şube Başkanı Kerem Baykalmış’a katkılarından dolayı çiçek takdim etti. Program kapsamında EÜ Türk Musikisi Konservatuvarı Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından musiki dinletisi icra edildi.  Programda öğrenciler Ramazan ayının vazgeçilmez etkinliklerinden olan maniler okudu, Hacivat-Karagöz gölge oyunu ve meddah gösterisi sergiledi.

İftar yemeği öncesi konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, öğrencilerle  birlikte oruç açmanın, aynı sofrayı paylaşmanın mutluluk verdiğini söyledi.  Prof. Dr. Ersan, iftar yemeğine teşrif eden konuklara ve öğrencilere teşekkür ederek, Ramazan ayının ülkemiz ve İslam âlemi için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

“Dünyaya söyleyecek daha çok sözümüz var”

Ege Üniversitesinin eğitim öğretime başladığı günden bugüne değin bilim dünyasına çok kıymetli katkılar sağladığını ifade eden Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Üniversitemiz nitelikli mezunlarıyla ülkesinin gelişim ve ilerlemesinde aktif bir rol üstlenmiştir. Ege Üniversitesi son yıllarda bilim dünyasında elde ettiği başarılarla uluslararası değerlendirme sıralamalarında da gurur verici bir konuma ulaşmıştır. Alt yapısını çağın gereklerine, yeni gelişmelere uygun olarak sürekli yenileyen üniversitemiz; bilim dünyasına yön verecek başarılara imza atmak için yürüdüğü bu yolda kararlılığını devam ettirmektedir. Üniversitemizi yüksek araştırma desteğine sahip, öncü araştırmaların yapıldığı, bilime ve teknolojiye yüksek katkı sunan, çoklu akademik ve toplumsal bir role sahip seçkin bir kurum haline getiren sizlerle beraber yaptığımız kararlı ve azimli çalışmalardır. Öğrenci odaklı uygulamalarımızla siz değerli öğrencilerimize dünya eğitim standartlarında güncel ve çağdaş bir eğitim sunmak için sürekli çalıştığımızın altını çizmek isterim. Kültür, sanat ve spor faaliyetlerinde, sosyal sorumluluk alanında, bilimsel etkinlik alanlarında en önemlisi de araştırmaya dayalı bir çok çalışmanın alt yapısını oluşturmuş ve siz değerli öğrencilerimize sunmuş bulunmaktayız. Ülkemizin başarı hikayesinin yazılmasına sunduğumuz katkılardan cesaretle diyoruz ki ‘Dünyaya söyleyecek daha çok sözümüz var’. Bu vesileyle emek veren dünyaya söylediğimiz sözümüzün daha güçlü sesimizin daha gür olması için daha çok ter dökecek ve sizlerle beraber yürüyeceğiz” diye konuştu.

“Ülkemize ve milletimize hizmet etmek vazgeçmeyeceğiz”

Prof. Dr. Ersan, “Üniversitemizin başarısında ülkemizin güzide kurum ve kuruluşlarıyla yaptığımız çalışmalarla birlikte, bu eşsiz ülkeye hizmet etme konusunda ortaya koyduğumuz iradenin de yeri yadsınamaz. Bu anlamda Türkiye’nin önemli kuruluşlarında biri olan Türk Kızılay’ı ile bu iftarda bir araya gelmenin eşsiz kıvancını yaşıyoruz. 11 Haziran 1868 tarihinde ‘Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti” adıyla kurulan, her nerede görülür ise hiçbir ayrım yapmaksızın, insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insan hayatını ve sağlığını korumak, onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu, saygıyı, iş birliğini ve sürekli barışı getirmeye uğraşmak olarak amacını ifade eden ülkemizin yüz akı kuruluşumuz Türk Kızılay’ı, ihtiyaç anında dayanışmanın, ızdırap anında eşitliğin, savaşın en kızgın anında insancılığın, tarafsızlığın ve barışın simgesi olarak dünyanın pek çok bölgesinde ihtiyacı olanlara yardım faaliyetlerini büyük bir başarı ile sürdürmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazanınızı bir kez daha kutluyorum. Bu kutlu günlerin ülkemiz, aziz milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. İyi ki güzel ülkemiz ve asil milletimize hizmet etmekten asla vazgeçmeyen Ege Üniversitesi ve Türk Kızılay’ı var” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir