Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege’de “Dişlek” plastik sanatlar sergisine yoğun ilgi

Şilan Günay- Büşra Sevim

Ege Üniversitesi (EÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim-İş Bölümü 4.sınıf öğrencisi Erdem Cen’nin hazırladığı “Dişlek” sergisi sanatseverlerle buluştu.

 EÜ Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Sanat Galerisinde açılışı yapılan sergiye EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Altıngan, EÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Başbay, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Bahadır Namdar ve Doç. Dr. Öner Uslu, EÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Serginin açılışında konuşan EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Atılgan, sergi sahibi Erdem Cen’i tebrik etti. EÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender ise atölye derslerinde gösterdiği başarılı çalışmaların sergiye dönüşmesinden dolayı Erdem Cen ile gurur  duyduğunu söyledi.

Eserlerinin içeriğinden bahseden Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim-İş Bölümü 4.sınıf öğrencisi Erdem Cen, “Atık malzemeler ile deforme ettiğim insan, hayvan, şeytan ve melek figürleri oluşturdum. Figürleri akrilik boya ile renklendirip sonucu etkili bulunca seri haline getirdim. Dişler ön planda olduğu için ‘Dişlek’ adını verdiğim bu sergim, birkaç aylık çalışmamın sonucudur” dedi.

“Dişlek” sergisi EÜ Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Sanat Galerisinde 12 Nisan tarihine kadar ziyaretçilerine açık olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir