Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli öğrenciler kütüphane uygulamalarından memnun

“Kütüphanede Hayat Var”

Egeli öğrenciler kütüphane uygulamalarından memnun

Halil Çoban-Seren Karaşahin

Türkiye’nin önde gelen üniversite kütüphaneleri arasında yer alan Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi,  öğrenciler ve akademisyenler başta olmak üzere kurum içi ve kurum dışı araştırmacıları ağırlamaya devam ediyor. Konforlu oturma alanları, elektronik kitap arşivi ve bilgisayar salonları, engelsiz konsepti ile Egeli öğrencilerin yanı sıra diğer üniversitelerden öğrencilerin de kullandığı Merkez Kütüphane, öğrencilerin en yoğun kullandıkları uğrak noktalardan biri konumunda. Öğrencilerin sınav harici de ilgi gösterdiği kütüphane, vize ve final zamanlarında ise 24 saat hizmet veriyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Tarihe ışık tutan eşsiz yazma eserlere ve koleksiyonlara ev sahipliği yapan Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi aynı zamanda e-kaynak olanakları ile dikkat çekiyor. Son dönemde araştırma üniversitesi misyonumuza uygun olarak gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ile hem fiziki olarak yenilenen hem de kaynak olanakları rekor seviyeye ulaşan Kütüphanemiz, akademisyen ve öğrencilerin yoğun olarak kullandıkları mekânların başında geliyor. İçinde bulunduğumuz salgın sürecinde de dijital arşivimizi ve elektronik veri tabanlarımızı daha da zenginleştirerek kesintisiz hizmet sunduk.  Başta kütüphane çalışanlarımız, araştırmacılarımız, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz olmak üzere tüm kitapseverlerin Kütüphane Haftasını kutluyorum” dedi.

EÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü 1. sınıf öğrencisi Tuğba Çiftçi, kütüphaneye gelmek için pek çok sebep olduğunu söyleyerek, “Kütüphanede vakit geçirmeyi seviyorum. Genelde kitap okumak için geliyorum. Diğer öğrencilerin ders çalıştıklarını görünce benim de ders çalışma isteğim artıyor. Bu ortam benim için motivasyon kaynağı. O motivasyonu almak için kütüphaneye geliyorum. Bazen de sadece kafamı dinlemek için kütüphaneyi ziyaret ediyorum” dedi.

Kitap fiyatlarının yükselmesinden ötürü artık kitap alamadığından bahseden, Çiftçi, “Ben çok kitap okuyan bir insanım. Günümüzde kitapların pahalı olmasından dolayı satın almayı tercih etmiyorum. Kütüphanenin olanaklarından yararlanıyorum. Piyasada bulamadığım veya çok pahalı olan kitapları burada ücretsiz bir şekilde okuyabiliyorum. Sembolik bir ücret karşılığında kütüphane üyesi oluyoruz, bu da çok güzel bir fırsat. Bundan ötürü kütüphaneye daha sık gelmeye başladım” diye konuştu.

“Kütüphanedeki bölgelerin sınıflandırılması hoş bir uygulama”

Kütüphanenin çok çeşitli olanaklara sahip olduğunu EÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 2. Sınıf öğrencisi Mustafa Yılmaz, “Kütüphane çok samimi bir ortam. Kitap okumak ve kafamı dinlemek için buraya geldim. Aynı zamanda vize ve final haftalarında çay ve çorba ikramı oluyor. Normal zamanlarda yer bulmakta sıkıntı yaşamıyoruz. Sınav haftalarında yoğunluk yaşandığında diğer katlardaki masaları kullanmayı tercih ediyoruz” dedi.

Kütüphane içerisinde bulunan renkli olarak sınıflandırılmış sesli ve sessiz çalışma bölgelerinin oldukça yararlı olduğunu söyleyen Yılmaz, “Yeşil ve kırmızı bölgeler olarak ayrılan çalışma alanları çok iyi bir uygulama. Kütüphane içerisinde ses çıkarılabilen yeşil alanların artırılması öğrenciler için daha faydalı olacaktır. Genel olarak bölgelerin sınıflandırılması hoş bir uygulama” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir