Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’de “Şehkar-ı Aşk” tezhip sergisine yoğun ilgi

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar -MÖTBE- Kültür Merkezi Sanat Galerisinde “Şehkar-ı Aşk” tezhip sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergide, İzmir Demokrasi Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Sevda Emlak’ın 21 eseri yer aldı. Serginin açılışına, EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey Usta ve İzmir Demokrasi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A.Metin Karkın ve sanatseverler katıldı.

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar -MÖTBE- Kültür Merkezi Sanat Galerisi yılın ilk sergisinde tezhip sanatına yer verdi. İzmir Demokrasi Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Sevda Emlak’ın “Şehkar-ı Aşk” isimli sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Sanatseverler sergiye, yoğun ilgi gösterdi.

Ege Üniversitesine ev sahipliğinden dolayı çok teşekkür ettiğini belirten Sevda Emlak, “Bir süsleme sanatı olan tezhip, yüz yıllardır kültürümüzde yer alıyor. Tezhip, büyük emek ve özveri isteyen bir sanattır. Sanatı aşkı aşkla anlattığım sergimde beni yalnız bırakmayan tüm sanatseverlere çok teşekkür ederim” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir