Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

 EÜ’de “Uzaktan Eğitim Kapısı”na 130 bin 541 katılım sağlandı

EÜ Personel Daire Başkanlığı Eğitim Birimi Hizmet İçi Eğitimlere Devam Ediyor

 Ege Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı hem sertifikalı hizmet içi eğitimlerini hem de Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hayata geçirilen  “Uzaktan Eğitim Kapısı” platformunun takibini yapıyor.

Ege Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı Eğitim Birimi ile Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) arasında üniversite personeline verilecek hizmet içi eğitim programlarının planlaması ve uygulanması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Personelin güncellenen müfredata uygun olarak mesleki ve kişisel gelişim eğitimlerini tamamlamasına ve mesleki gelişimlerinin sağlanmasına yönelik yapılan protokolü EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan ve EGESEM Merkez Müdürü Doç. Dr. Arife Karadağ imzaladı. İmzalanan iş birliği protokolü ile Personel Daire Başkanlığı Eğitim Birimince planlanan hizmet içi eğitimler, Sürekli Eğitim Merkezince online, asenkron veya yüz yüze gerçekleştirilecek. Ayrıca 16 saat üstü eğitimlerde katılımcılar adına sertifika düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) tarafından, kamu kurum ve kuruluşlarındaki iş yükünün azaltılması, insan kaynağı ile iş gücü planlamasının etkin ve verimli kullanılabilmesi, kamu personelinin eğitim ve donanım seviyelerini yükselterek hizmet kalitesinin artırılması, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılabilmesi amacıyla “Eğitim Her Yerde” sloganıyla tüm kamu çalışanlarının hizmetine sunulan “Uzaktan Eğitim Kapısı” platformu kurulmuştu. Ege Üniversitesinde istihdam edilen akademik, idari, sözleşmeli personel ve işçi olmak üzere toplam 10 bin 440 çalışan, platformdaki eğitimlerden yararlanması adına Personel Daire Başkanlığınca sisteme tanımlandı. EÜ personeli; mevzuat, kişisel gelişim ve aday memur eğitimleri gibi çeşitli konularda düzenlenen eğitimlere toplam 130 bin 541 katılım sağladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir