Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

GED Başkanlığına Egeli akademisyen seçildi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Tekin, Gastrointestinal Endoskopi Derneği (GED) Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Prof. Dr. Tekin, amaçlarının gastrointestinal endoskopideki çağdaş, teknolojik ve bilimsel gelişmeleri izlemek, ülkede uygulanmasını ve yaygınlaştırılmasını sağlamak olduğunu söyledi. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Prof. Dr. Tekin’i tebrik etti.

EÜTF İç Hastalıkları Anabilim Dalı Gastroentereloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Tekin, Gastrointestinal Endoskopi Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. gastrointestinal endoskopi alanında önemli çalışmalar yapan derneğin başkanlığına seçilen Prof. Dr. Tekin’i tebrik eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Donanımlı akademik kadromuz bilim dünyasında önemli görevler üstleniyor. Üniversitemizin adını ulusal ve uluslararası arenada temsil eden hocalarımızı her zaman destekliyoruz. Hocamıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

 “Elimizden gelenin en iyisini yapacağız”

1996 yılında kurulan derneğin 540 gastroenterolog üyesi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Tekin, “Üyelerimiz Türkiye’de endoskopik işlemlere gönül vermiş gastroenteroloji hekimler. Amacımız, gastrointestinal endoskopideki çağdaş, teknolojik ve bilimsel gelişmeleri izlemek, ülkede uygulanmasını ve yaygınlaştırılmasını sağlamak. Ayrıca, derneğimizin, üyelerinin özlük haklarını korumak, bizim branşımızla ilgili yeni bilimsel verileri, yenilikleri yaymak, paylaşmak ve halkımızı bilgilendirmek gibi görevleri vardır. Bu yolda elimizden gelenin en iyisini yapacağız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir