Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Hemşirelik Fakültesi Akreditasyon Belgesine kavuştu

Türkiye’de 5 yıllık akreditasyon alan ilk fakülte

EÜ Hemşirelik Fakültesi Akreditasyon Belgesine kavuştu

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde düzenlenen “Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni”nde konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Akademik ciddiyetini kuruluşundan bu yana sürdüren Hemşirelik Fakültemiz, ülkemiz tarihinde ilk defa beş yıllık akreditasyon belgesi hak eden ilk hemşirelik programı olma başarısını gösterdi. Emeği geçen mensuplarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Türkiye’de 5 yıllık akreditasyon alan ilk hemşirelik programı olma özelliğini taşıyan Ege Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Fakültesi’nde “Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni” düzenlendi.  EÜ Hemşirelik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen belge takdim törenine EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ersan, Prof. Dr. Hakan Atılgan, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (HEPDAK) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gülseren Kocaman, Hemşirelik Fakültesi yönetimi ve akademisyenler katıldı.

“Fakültemiz alanında hep ilkleri gerçekleştirdi”

Hemşirelik Fakültesi’nin kurulduğu günden bugüne üniversitenin gelişimine önemli katkıda bulunduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “1955 yılında üniversitemiz ile yola çıkmış üç programdan biri olan Hemşirelik Fakültemiz, yalnızca bünyesindeki nitelikli akademik eğitim ile değil; çeşitli kurul, komisyon ve birimlerde görev alan öğretim üyeleri ile de üniversitemizin gelişimine önemli katkılar sunmuştur. Özellikle son yıllarda, fakültemizin, üniversitemiz için belirlediğimiz 3 temel hedefin gerçekleştirilmesine sunduğu katkılarla ayrıca gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Bugün de bu 3 temel hedefimiz arasında yer alan ‘eğitim-öğretimde kalite öncelikli olma’ konusunda fakültemizin imza attığı öncü bir başarıyı kutlamak üzere bir aradayız. Akademik ciddiyetini kuruluşundan bu yana sürdüren Hemşirelik Fakültemiz, ülkemiz tarihinde ilk defa beş yıllık akreditasyon belgesi hak eden ilk hemşirelik programı olma başarısını gösterdi. Bizler Rektörlük olarak, bu öncü başarının ardındaki yoğun emekleri ve akademisyenlerimizin üstün gayretlerini açıkça görebiliyoruz. Ciddi bir adanmışlık gerektiren bu başarıdan büyük bir memnuniyet duymakla birlikte, fakültemizin bundan sonraki hedeflerinde her zaman yanında olacağımızı da belirtmek istiyorum. Fakültemizin bu başarıyı elde etmesinde emeği geçen Dekanımız Prof. Dr. Ayşegül Dönmez başta olmak üzere, Fakültemiz Akreditasyon Komisyonuna, akademisyenlerimize, öğrencilerimize, idari personelimize ve tüm dış paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Akreditasyon süreçlerinde pozitif yaklaşımları ve yapıcı önerileriyle fakültemize yol gösteren HEPDAK ekibine de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz”

Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez ise fakültenin akreditasyon sürecinde yaşadıklarını anlattı. Prof. Dr. Dönmez, “İlkleri yaşayan bir kurum olarak yine bir ilki yaşamanın gururunu hep birlikte paylaştıklarını belirten Prof. Dr. Dönmez, “Türkiye’de 5 yıllık akredite edilen ilk hemşirelik programıyız. Bugün misyon ve vizyonumuz tescillenmiştir. Fakültemiz, salgının oluşturduğu olumsuz koşullara rağmen kaliteli eğitim verme hedefinden ödün vermemiştir. Bugün aldığımız belge fakültemizin temizlik personelinden, en kıdemli öğretim üyemize tüm çalışanlarımızın emeğini içerir. Fakültemizin eğitim programının uygulanmasında, güncellenmesinde ve akreditasyonunda emeği geçen ve katkı sunan başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Necdet Budak hocamız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HEPDAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gülseren Kocaman ise akreditasyon sürecinde büyük bir özveri ile çalışan Hemşirelik Fakültesini tebrik etti. Konuşmaların ardından akreditasyon belge takdim töreni gerçekleştirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir