Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Bakan Çavuşoğlu, Ege Üniversitesine konuk oldu

Bakan Çavuşoğlu, EÜ’de “Uluslararası Sistem ve Türk Dış Politikasında Son Gelişmeler” konulu konferans verdi

Ege Üniversitesinde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımı ile “Uluslararası Sistem ve Türk Dış Politikasında Son Gelişmeler” başlıklı konferans gerçekleştirildi. Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde yapılan konferansa, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, EÜ Rektörü Necdet Budak, İzmir Milletvekilleri, EÜ Üst Yönetimi, Senato Üyeleri, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İzmir programı kapsamında Ege Üniversitesinde akademisyen ve öğrencilerin katkımı ile gerçekleştirilen “Uluslararası Sistem ve Türk Dış Politikasında Son Gelişmeler” başlıklı konferansa katıldı.  Konferansta, küresel sorunlar ve dış politikadaki son gelişmeler ile ilgili bilgiler aktaran Bakan Çavuşoğlu, öğrenci ve akademisyenlerin sorularını da cevapladı. Çavuşoğlu,  akademik dünya ile bir araya gelmek her zaman ilham verici olduğunu söyledi.

Programın açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Bugün, Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun dünya sahnesinde yaşanan güncel gelişmelere dair vizyonunu, görüşlerini, ulusal öncelik ve hedeflerimizi bizzat kendilerinden dinleme fırsatı bulacağız.  Ege Üniversitesi olarak, ülkemizin geleceğini yakinen ilgilendiren bu tür konularda Dışişleri Bakanımızın tecrübelerinden istifade edebileceğimiz bu etkinliğe ev sahipliği yapmak bizler için gurur vericidir. Ege Üniversitesi olarak, 66 yıllık köklü birikim ve zenginliğimizi sürekli daha iyiye taşıma hedefiyle canla başla çalışıyoruz. Hedeflerimize ulaşmada başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın,  sizlerin ve devletimizin, maddi ve manevi olarak yanımızda olduğunu hissetmek motivasyonumuzu daha da artırıyor. Cumhurbaşkanlığımız ve sizlerin Dışişleri Bakanlığı olarak önereceğiniz farklı ülkelerle, eğitim-öğretim, araştırma ve iş birliği odaklı yürütülen projelere katkı sağlamaya, bu projelerin bir paydaşı olmaya daima hazırız. Tüm bilimsel alt yapımızla ülkemizin önceliklerine katkı sağlayacağımıza inancımız sonsuz. Teşriflerinizden dolayı bir kez daha Üniversitem ve şahsım adına sizlere şükranlarımı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Rektör Budak, Çavuşoğlu’nu makamında ağırladı

Konferansın ardından Rektör Necdet Budak, Bakan Çavuşoğlu’nu makamında ağırladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Budak,  Ege Üniversitesinde; eğitim öğretim, araştırma geliştirme, topluma katkı, uluslararasılaşma, uzaktan öğretim, dijitalleşme,  araştırma üniversitesi hedefiyle gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Rektör Budak, Ege Üniversitesinde oluşturulan bilim üretme ekosistemini, değişim ve dönüşümü ayrıntılı anlatan  “Ege’de Değişimin Üç Yılı” kitabını da Bakan Çavuşoğlu’na  takdim etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir