Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesi Yemek Üretim Tesisi hizmet vermeye başladı

Bin metrekare kapalı alanı, günlük 20 bin kişilik üretim kapasitesiyle dikkat çekiyor

Ege Üniversitesinde (EÜ) hizmet veren üç yemekhanenin kapasiteleri artırılarak, daha ergonomik yapıya kavuşturuldu. Yapımına kısa süre önce başlanan yemek üretim tesisi hizmet vermeye başladı.

Sürekli yeniliği ve gelişmeyi hedefleyen Ege Üniversitesinde, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde daha kaliteli hizmet sunmak amacıyla temelleri atılan tesisler tamamlanarak, hizmete hazır hale getirildi. Ege Üniversitesinde merkez ve hastane kampüslerinde hem personel, hem de öğrencilere hizmet veren yemekhanelerin kapasiteleri artırılarak iki katına çıkarıldı. EÜ kampüsünde yapımı tamamlanan yemek üretim tesisi açılarak hizmet vermeye başladı. 1 No’lu Yemekhaneye entegre olarak faaliyet gösteren tesiste, hem öğrenci hem de personel yemekleri hazırlanıyor. Son teknolojik ekipmanlarla donatılan tesis, bin metrekare kapalı alanı, günlük 20 bin kişilik üretim kapasitesiyle dikkat çekiyor.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Eğitim öğretim, araştırma geliştirme ve topluma hizmet misyonumuz doğrultusunda akademik ve fiziki altyapımızı güçlendirmeye devam ediyoruz. Üniversitemiz 70 binin üzerinde lisans ve lisansüstü öğrencisi,  4 bine yakın akademik personeli, 12 binin üzerinde idari çalışanı ile büyük bir aile. Üniversitemiz ailesinin en önemli görevlerinden biri vatanını ve milletini seven, milli ve manevi değerlerine bağlı, ülkemizi muasır medeniyet seviyesine çıkaracak nesiller yetiştirmektir. Bu bilinç doğrultusunda, ülkemizin omurgasını taşıyacak, nitelikli gençlerin yetişmesine öncülük ediyoruz. Öğrencilerimizin eğitim öğretimlerine daha konforlu, rahat ve ergonomik ortamda devam edebilmeleri için imkânlarımızı sonuna kadar kullanıyoruz. Öğrencilerimizin devletimizin sunduğu olanaklardan en iyi şekilde yararlanmaları için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

“Öğrencilerimiz sıra beklemeden yemek ihtiyaçlarını karşılayacaklar”

Yapılan çalışmalar ile yemekhanelerin daha ergonomik bir yapıya kavuştuğunu vurgulayan Rektör Budak, “Öğrencilerimiz, çalışanlarımız bizim için çok kıymetli,  istek ve talepleri, memnuniyetleri her şeyin üzerinde.   Bu kapsamda göreve geldiğimiz günden itibaren pek çok düzenlemeyi hayata geçirdik.  Bunlardan biri de hem ana, hem de hastane kampüsümüzdeki yemekhanelerimizin ve mutfağımızın kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalarımız oldu. Yaptığımız fiziki düzenlemeler ile tamir ve tadilatlar sonucunda merkez kampüsümüzdeki 1 No’lu Öğrenci Yemekhanemizin ve hastane kampüsümüzde yer alan 2 No’lu Öğrenci Yemekhanemizin kapasitesini artırdık. 20 Mayıs Spor Tesislerimizde yeni bir yemekhane oluşturarak öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Böylece yemekhanelerimizin kapasitesini iki katına çıkardık. Artan talep doğrultusunda doğan ihtiyacı karşılamak için yemek üretim tesisi projemizi hazırlayarak, kısa sürede inşaatını tamamladık. Yeni dönemle birlikte tam kapasite hizmet verecek hale getirdik.  Yemekhanelerimiz, daha ferah, aydınlık, konforlu yapıya kavuştu. Artık öğrencilerimizin sıra beklemeden yemek ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Tabi ki içinde bulunduğumuz salgın sürecinde öğrencilerimizin sağlığı her şeyden önemli, pandemi önlemleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uygun bir yemekhane düzeni de oluşturulmuş oldu” dedi.

“Son teknolojik ekipmanlarla donatıldı”

Ege Üniversitesi Yemek Üretim Tesisi bin metrekare kapalı alanı, günlük 20 bin kişilik  üretim kapasitesiyle hizmet veriyor. Son teknolojik ekipmanlarla donatılan tesis; mal kabul, sebze-meyve on hazırlık bölümü, et hazırlık bölümü, unlu mamul bölümü, kuru gıda deposu, soğuk depolar, pişirme ve porsiyonlama bölümü, kazan yıkama ve bulaşıkhaneden oluşuyor. Çapraz bulaşmayı önlemek amacıyla birbirinden ayrılan tesiste kapalı hızlı soğutma sistemleri kullanılarak gıda güvenliği yönünden büyük bir iyileşme sağlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir