Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’nün eğitimlerine Azerbaycan’dan yoğun ilgi

Ege Üniversitesi (EÜ) hastane öncesi acil sağlık hizmetleri alanında ilkleri başarmaya devam ediyor. EÜ Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu,  Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) ve Medic Scool iş birliğinde “Hastane Öncesi Acil Bakımda EKG ve Aritmi Yönetimi Sertifikasyon Eğitimi” düzenlendi. EÜ Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Ekşi’nin verdiği eğitime, Azerbaycan’dan 824 hekim ve sağlık çalışanı katıldı.

Yoğun ilgi ile karşılanan eğitimi değerlendiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak, kardeş ülke Azerbaycan ile yaptığımız eğitim projelerine büyük önem veriyoruz. Sürekli Eğitim Merkezimiz ve Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz iş birlikleriyle Ege Üniversitesinin güçlü akademik altyapısını ve bilgi birikimini aktarmaya devam ediyor. Bundan sonra vereceğimiz eğitimler ile hastane öncesi acil sağlık hizmetlerine yönelik hem ulusal hem de uluslararası alanda katkılarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Eğitim hakkında bilgi veren Doç. Dr. Ali Ekşi, “Geçtiğimiz mayıs ayında düzenlemiş olduğumuz ve 29 farklı üniversiteden 4 bin 820 öğrencinin katıldığı eğitimin ikincisini bu kez kardeş ülke Azerbaycan’daki sağlık çalışanlarımıza yönelik olarak düzenledik. Yoğun katılımın olduğu eğitimimizde; hayat kurtarıcı tıbbi müdahaleler, hastanın sağlık durumunun kötüleşmesine engel olacak uygulamalar ve hastanın ileri tıbbi tedavi ve bakım için güvenli bir şekilde uygun sağlık kuruluşuna naklinin sağlanması konularında bilgi ve tecrübelerimizi paylaştık” diye konuştu.

800’ün üzerinde sağlık personeli katıldı

Ege Üniversitesi ile sürdürülen eğitimlerin Azerbaycan’daki sağlık çalışanlarına önemli katkılar sunduğunu belirten Azerbaycan Medic School Tıbbi Telim Merkezi Kurucusu Dr. Sevindik Şirinov “Uzun süredir beraber çalıştığımız Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile Azerbaycan Medic School tıbbi telim merkezi ortak projesi olan 16 saatlik özel bir program üzerinden hazırlanan  ‘Hastane Öncesi Acil Bakımda EKG ve Aritmi Yönetimi’ konusunda 1 aya yakın süren ve Azerbaycan’dan 800’den fazla sağlık personelin katıldığı online EKG kursunu başarıyla tamamladık.  Medic School ailesi olarak, başta Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Ekşi’ye derin şükranlarımızı sunarız. Sizin sayenizde, Azerbaycan’dan katılan sağlık personelinin kurstan en iyi şekilde yararlandığını düşünüyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir