Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Yabancı Diller Yüksekokulundan ‘Yaşar Aksoy Kitaplığı’na İngilizce ders materyali bağışı

Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu akademisyenleri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında kitap bağışında bulundu. EÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’ndan bir grup akademisyen, Karşıyaka ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde Gazeteci, Araştırmacı ve Yazar Yaşar Aksoy adına kurulması planlanan “Yaşar Aksoy Kitaplığı” için,  200’den fazla İngilizce ders kitabı, CD, roman, hikâye ve şiir kitaplarını Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Serdar Çoban ile bağışçı Mehmet Karal’a teslim etti.

EÜ Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim görevlisi Necmiye Sivrioğlu’nun koordinatörlüğünde Erhan Sivrioğlu, Hazal Aşkınol, Seda Beydeş ve Elif Doğan Mutaf’dan oluşan ekip, kitaplığa bağışlanan eğitim materyallerini teslim etti. Bahçelievler Mahalle Muhtarı Serdar Çoban ile bağışçı Mehmet Karal, Ege Üniversitesi ile ortak bir projede buluşmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Proje ile ilgili bilgi veren Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Seda Beydeş, “Kitapların dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkmanın, yeni dünyalar keşfetmenin  en güzel hali,  kendi mahallenizdeki sıcacık kütüphanede tanıdık çehrelerin huzurlu ortamında olanıdır. İşte tam da bu yüzden, Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu akademisyen ve çalışanları olarak,  Karşıyaka ilçesi Bahçelievler Mahallesinin sakinlerinden Gazeteci, Araştırmacı ve Yazar Yaşar Aksoy adına kurulması planlanan ‘Yaşar Aksoy Kitaplığı’ için, İngilizce ders kitapları ile CD’leri, İngilizce ve Türkçe roman, hikaye ve şiir kitapları ile katkıda bulunmak istedik” dedi.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında hayatlara dokunmayı, insanlara katkıda bulunmayı istediklerini ifade eden Öğretim Görevlisi Necmiye Sivrioğlu, “Yaşadığım çevrede, Karşıyaka’da bir kütüphane kurulacağını öğrendim ve destekte bulunmak istedim. Hocalarımızla beraber Yüksekokulumuzda bulunan kaynak kitaplarımızı, seviyelerine göre ayırıp, kullanıcıların maksimum fayda sağlayacağı şekilde düzenledik.  Projemizi iki aşamada gerçekleştirmeyi planladık; ilk aşamada ortalama 200 ders kitabı, roman ve CD’yi,  Bahçelievler Mahalle Muhtarı Serdar Çoban ile bağışçı Mehmet Karal’a teslim ettik.  İkinci aşamada ise bağışçılarımızdan topladığımız gerek İngilizce gerekse Türkçe roman, hikaye ve şiir kitaplarımızla beraber toplamda 500 kitap ile  katkı sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Mehmet Karal ise “Ege Üniversitesi ile ortak projede yer almak bizleri çok mutlu eti. Burada kütüphanemiz için kitap bağışında bulunmak isteyen büyük bir gönüllü ordusu ile karşılaştık. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir