Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Budak, “Size armağan edilen bu güne, her koşulda sahip çıkacağınıza inanıyorum”

Ege’de “E-Çocuk Şenliği”

Rektör Budak, “Size armağan edilen bu güne, her koşulda sahip çıkacağınıza inanıyorum”

Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEÇEM) ile İstanbul Aydın Üniversitesi iş birliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında  “E-Çocuk Şenliği” düzenlendi. Açılışta konuşan Rektör Budak, “Sevgili çocuklar unutmayın, bugün bizlerin bulunduğu yerlerde gelecekte sizler bulunacaksınız. Yarınlarımızın güvencesi olarak gördüğümüz sizlerin, çağdaş bir eğitim alarak bilgi çağının gerektirdiği birikim ve donanımla yetişmesini sağlamak öncelikli hedefimizdir” dedi.

Pandemi nedeniyle sanal ortamda Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilen etkinliğe Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli, EGEÇEM Müdür Vekili Doç. Dr. Pınar Çavaş, akademisyenler, öğrenciler, çocuklar ve aileleri katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Budak, “Bugün, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak egemenliği gerçek sahibi olan halka vermesinin 101. yılını kutluyoruz. Tarihimizin en kıymetli dönüm noktalarından olan bu anlamlı günde, ülkemizin bugün sahip olduğu tüm kazanımların inşasında atalarımızın ortaya koyduğu emek ve fedakârlığı bir kez daha idrak ediyoruz. Yurdumuzu parçalamak isteyenlere karşı Atatürk önderliğinde benzersiz bir istiklal ve istikbal mücadelesine imza atan tüm kahramanlarımızı minnetle, şükranla anıyoruz” dedi.

“Meclisimizin açılışı, yeniden dirilişin sembolü”

23 Nisan 1920’nin Türk milletinin milli iradenin üzerinde hiçbir gücü tanımayacağını ve tam bağımsızlık yolundaki kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiği gün olduğunu ifade eden Rektör Budak, “Meclisimizin açılışı, ulusumuzun istiklal ve istikbal mücadelesine de umut ve cesaret aşılamış,  yeniden dirilişin sembolü olmuştur. Ulu önder Atatürk ve vatanımız uğruna canını siper eden atalarımız, Türk ulusunun aydınlık bir yolda, aklın ve bilimin ışığında ilerleyeceğine, çağdaş dünyada hak ettiği yeri alacağına inanarak egemenliği milletimize teslim etmiştir. Ülkemiz için bu denli büyük bir anlam ifade eden bu günün dünya çocuklarına armağan edilmesi hem Atamızın çocuklara verdiği değeri hem de dünya ölçeğinde ne kadar eşsiz bir lider olduğunu göstermektedir. Bugün cumhuriyetimizin kazanımlarını, milli ve manevi değerlerimizi yaşatacak ve güçlendirecek olanlar çocuklarımızdır. Bizlere düşen en büyük sorumluluk ise geleceğimizin mimarı çocuklarımızı; tarihini bilen, ufkunu gören ve adımlarını buna göre atan bireyler olarak yetiştirmektir” diye konuştu.

Rektör Budak, “Ege Üniversitesi olarak, milli kültür ve değerlerimizi her yeni nesille daha da güçlendirmek, ülkemizi daima daha ileri taşımak, çocuklarımıza barış ve kardeşlik dolu bir dünya bırakabilmek için bilimin ışığında hızla ilerliyoruz. Bu yolda sahip olduğumuz en büyük gücün atalarımızdan devraldığımız miras olduğu bilinciyle, hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete verildiği bu anlamlı günü daima büyük bir gururla, coşkuyla kutluyoruz” dedi.

Sevgili çocuklar, aklın ve bilimin ışığından ayrılmamalısınız”

Konuşmasında çocuklara seslenen Rektör Budak, “Sevgili çocuklar unutmayın, bugün bizlerin bulunduğu yerlerde gelecekte sizler bulunacaksınız. Yarınlarımızın güvencesi olarak gördüğümüz sizlerin, çağdaş bir eğitim alarak bilgi çağının gerektirdiği birikim ve donanımla yetişmesini sağlamak öncelikli hedefimizdir. Sizler de kendinizi geliştirmeli, bilgiye, öğrenmeye ve yeniliklere daima açık olmalı, aklın ve bilimin ışığından ayrılmamalısınız. Sizlere armağan edilen bu güne, kültürel mirasımıza, cumhuriyetimizin ve milletimizin değerlerine her koşulda sahip çıkacağınıza, aklın ve bilimin gösterdiği yolda büyük başarılara imza atacağınıza yürekten inanıyorum” dedi.

İki dönem milletvekilliği yaparak mensubu olmaktan onur duyduğunu ifade eden ve Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında ülkemize hizmet eden tüm milletvekillerine şükranlarını sunan Prof. Dr. Budak, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yıldönümünü ve tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Başta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ilk Meclis’in kurucu kahramanlarını ve vatanımız için canlarını seve seve ortaya koyan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Sevginin, hoşgörünün, kardeşliğin ve barışın hâkim olduğu bir dünyada beraberce yaşamak ümidiyle; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu olsun” dedi.

E-Çocuk Şenliği kapsamında; Origami, Sanal Müze, Astronomi, Dijital İçerik Geliştirme, Kumaş Kolajı, Mutfakta Bilim, Müziği Görebilir miyiz, Gölgelerin Gücü Adına gibi atölyelerde çocuklar hem öğrendi hem de doyasıya eğlendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir