Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege 152 akademisyenle 7’inci sırada

En çok atıf alan ve H İndeksine sahip ilk 6 bin araştırmacı açıklandı

Ege 152 akademisyenle 7’inci sırada

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dış kapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Alper tarafından yayımlanan “Türkiye’de en çok atıf alan ve H İndeksi en yüksek 6 bin akademisyen” başlıklı çalışmada Ege Üniversitesi, 152 akademisyen ile en fazla akademisyeni yer alan üniversiteler arasında 7’nci oldu.

Prof. Dr. Murat Alper’in Researchgate.com’da yayınladığı çalışmada Türk üniversitelerinde görev yapan yerli ve yabancı akademisyenler içinde Google Scholar profillerine göre en çok atıf alan ve H İndeksine sahip ilk 6 bin araştırmacı açıklandı. Listede Ege Üniversitesinden 152 bilim insanı yer aldı.

Bilim insanlarının üretkenliklerini ve performanslarını bilimsel atıflara göre ölçen H-İndeks verilerinin baz alınarak yapılan çalışmada Ege Üniversitesinin genel değerlendirmede 7’nci sırada olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, araştırma üniversitesi olma hedefi doğrultusunda oluşturdukları bilim ekosisteminin meyvelerini yakın zamanda daha etkili, nitelikli ve verimli yayınlarla alacaklarını vurguladı.

Yayın ve alıntı sayılarına göre hesaplanan H İndeksi, araştırmacının üretkenliğini ortaya koyan bir parametre. İndeks, araştırmacılar tarafından hem kendilerini hem de kendi alanlarındaki diğerler araştırmacıları değerlendirmek için geniş bir disiplin yelpazesinde kullanılıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir