Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Türkiye’nin, çevre ekonomisi politikalarına ve uygulamalarına referans niteliği taşıyor

EÜ’lü akademisyenlerin “Çevre Ekonomisi ve Politikası” kaynak kitabı yeniden raflarda…

Türkiye’nin, çevre ekonomisi politikalarına ve uygulamalarına referans niteliği taşıyor

İktisadi ve idari bilimler ve ziraat fakülteleri ile fen ve sosyal bilimler enstitülerinde lisans ve lisansüstü eğitim alan öğrenciler başta olmak üzere Türkiye’nin ulusal çevre ekonomisi politikalarına ve uygulamalarına referans niteliği taşıyan “Çevre Ekonomisi ve Politikası” kaynak kitabı güncellenerek yeniden basıldı.  Ege Üniversitesi yayını olarak basılan eser, Ege Üniversitesi Rektörlüğü tarafından çevre ekonomisi ve politikası üzerine çalışmalar gerçekleştiren ulusal ve uluslararası kurum ve kişilere gönderilecek.

EÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi emekli öğretim üyesi  Prof. Dr. Ali Rıza Karacan ve  Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ela Atış’ın hazırladığı “Çevre Ekonomisi ve Politikası” kitabı raflardaki yerini aldı.  Prof. Dr. Karacan ve Prof. Dr. Atış, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret ederek kitabı hediye etti.

Akademisyenleri çalışmalarından dolayı tebrik eden Rektör Budak, “Pandemi koşullarında önemi daha da artan çevre ve doğal kaynakların kullanımı ve politikaları konusuna odaklanan bu kitap çalışması için hocalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Kitabın üçüncü baskı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ela Atış, “Kitabımızın bu üçüncü baskısı ile üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Ziraat Fakültesi lisans öğrencilerinin yararlanmasının yanı sıra Fen ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin lisansüstü öğrencilerinin de hizmetine sunduk. Ayrıca üniversitemizin diğer ilgili birimleri ve ilgilenenlerin hizmetine ve yaygın bir dağıtım ile de bütün akademik camianın ilgili kurum ve fertlerinin yararlanmasına açık hale getirdik” diye konuştu.

Prof. Dr. Karacan, “İlk baskısı 2007 yılında ikinci baskısı 2013 yılında EÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi yayını olarak çıkarılan kitap bu yıl üçüncü baskı olarak Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ela Atış ile ortak yayın olarak hazırlandı. ‘Çevre Ekonomisi ve Politikası’ kitabı Ege Üniversitesi yayını olarak baskıya girdi” dedi

Prof. Dr. Ali Rıza Karacan ve Prof. Dr. Ela Atış kitap çalışması süresince desteklerinden dolayı EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’a teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir