Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Dekan Parsa, “Öğrencilerimizin başarıları bizleri gururlandırıyor”

EÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden yeni başarılar gelmeye devam ediyor

Dekan Parsa, “Öğrencilerimizin başarıları bizleri gururlandırıyor”

Ege Üniversitesi (EÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden pandemi döneminde de yeni başarılar gelmeye devam ediyor. EÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri; Umeyr Alim Kurt, Umut Onat, Akın Zayim ve Dilan Boğukoğlu görsel tasarım alanında ulusal ve uluslararası düzenlenen sergi ve yarışmalarda gösterdikleri performanslarıyla ön plana çıkarak önemli başarılara imza attı.

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, “2018-2019 eğitim-öğretim döneminde ilk öğrencilerini almaya başlayan Fakültemiz, 217’ye ulaşan öğrenci sayısı, alanında yetkin ve genişleyen akademik kadrosuyla büyümeye devam ediyor. Kısa sürede başarılarıyla dikkat çeken Fakültemizin Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri ise görsel tasarım alanındaki önemli sergi ve yarışmalarda gösterdikleri üstün performanslarıyla ön plana çıktılar. Yeni bir fakülte olmamıza karşın, kısa sürede öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizle bir aile olduk. Öğrencilerimiz, pandemi dönemi nedeniyle uzaktan öğretimle derslerine devam etseler de onlarla iletişimimizi koparmamaya oldukça özen gösterdik. Pandemi döneminde gelen başarılar bunun göstergesi oldu. Öğretim elemanlarımız, öğrencilerimizi yarışma ve sergilere katılmaya teşvik etmekte ve onları bu yolda desteklemektedirler. Hem öğrencilerimizi hem de bu başarıda emeği olan tüm öğretim üyelerimizi gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.

“Galatasaray Spor Kulübü’ne Özel Tasarım”

Dekan Parsa, “Geçtiğimiz aylarda 2. sınıf öğrencisi Umeyr Alim Kurt’un tasarımı, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Adnan Kahveci Vakfı’nın iş birliği ile gerçekleştirilen, 67 ülkeden bin 317 katılımcının 2 bin 407 tasarım ile yarıştığı ‘Sıfır Atık’ konulu Uluslararası Afiş Yarışması ve Sergisi Projesinde ilk 100’de sergilenmeye hak kazanmıştı. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 2. sınıf öğrencisi Umut Onat’ın, Galatasaray Spor Kulübü için yaptığı ve kulübün sosyal medya hesaplarından paylaştıkları tasarımı geniş kitlelerce oldukça beğenildi. Öğrencilik hayatında kurduğu networkler sayesinde Galatasaray Spor Kulübünün sosyal medyadan sorumlu ekibiyle çalışmaya başlayan Onat’ın, kulübün sporcusu Taylan Antalyalı için özel tasarladığı ‘Foto Manipülasyonu’  kısa sürede sosyal medyada binlerce beğeni aldı, spor programlarında konuşuldu” dedi.

“Çevrimiçi tacize karşı kendini savunmayı öğreten oyun tasarımı”

Kısa süre önce iki ayrı başarının daha geldiğini ifade eden Dekan Parsa, “Görsel İletişim Tasarımı Bölümü 3. sınıf öğrencisi Akın Zayim’in, Doç. Dr. Cem Güzeloğlu’nun dersi kapsamında Türk filmleri için ürettiği alternatif mondo posterleri Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu’nun bu yıl 39’uncusunu gerçekleştirdiği Grafik Tasarım Sergisinin Öğrenci Projeleri kategorisinde sergilenmeye hak kazandı. Ayrıca, Google Developer Groups topluluğu ve Women Techmakers iş birliğiyle düzenlenen Women’s Safety Hackathon etkinliğinde 26 ekip ve 192 yarışmacı arasından ‘Be Brave Online’ projesi ile 2. sınıf öğrencimiz Dilan Boğukoğlu ve ekibi üçüncülük kazandı. Öğrencimiz ve ekibi, kadınlara ve çocuklara, sosyal ağlarda çevrimiçi tacize karşı kendilerini nasıl savunacaklarını öğreten bir oyun tasarımı önerisinde bulundular” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir