Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege’de “Çevre Sorunları ve Sivil Toplum Kuruluşları” konuşuldu

Ahsen Demircioğlu- Sümeyye Akdağ- Yunus Uyar

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Seminer Salonu’nda  “Çevre Sorunları ve Sivil Toplum Kuruluşları”  konulu seminer düzenlendi. Semineri, Katip Çelebi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Zeki Haznedaroğlu verdi.

Doç. Dr. Haznedaroğlu çevrenin ve ekolojik dengenin önemini vurgulayarak, “Çevre mi, ekoloji mi? Temelde bu noktada yaşıyoruz sorunları. Çevre dediğimizde, biz sadece kendi etrafımızı görüyoruz. Problem daha çok ekoloji ve ekosistemde.  Biz algıyı çözmek için uğraşıyoruz. Bu bağlamda değişiklikler meydana getirmeye çalışıyoruz. Her şeyden önce sorunları insanlara duyurmak, kamuoyu oluşturmak için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Doç. Dr. Haznedaroğlu, iklim değişikliği, canlı çeşitliliğinin azalması, atıklar bu atıkların toprağa, oradan suya karışması gibi sorunlarım önlenmediği takdirde döngüsel bir probleme yol açtığını altını çizdi.

Çevre Merkezinin temelde yaptığı şeyin bilgiyi araştırarak arttırmak daha sonra bu bilgiyi insanlara ulaştırmak olduğunu ifade eden Doç. Dr. Haznedaroğlu, “Sivil toplum kuruluşları, doğal hayat ve tabiat kirlilikleriyle ilgili savunma eylemleri ve farkındalığı arttırmak adına faaliyet gösteriyorlar. Sivil toplum kuruluşları, herhangi bir otoriteye bağlı olmayan, bağımsız hareket edebilen kişilerin bir araya geldiği bir konuda hemfikir olup çalışma yürüten kurumlardır. Bu noktada bu kuruluşların kişisel görüşleri, kişisel farklılıkları din, dil ve ırk ayrımı yapmadan sonunda da ekonomik bir kişisel çıkar sağlamadan bunu sürdürebilme becerileri oldukça önemlidir” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir