Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Kahraman Şehitlerimiz Adına Şehit Polis Fethi Sekin Yol Koşusu’nun ikincisi 1 Mart 2018’de gerçekleşecek

   İZMİR(Ege Ajans)- “Kahraman Şehitlerimiz Adına Şehit Polis Fethi Sekin Yol Koşusu”nun ikincisi Ege Üniversitesi’nin organizasyonu ve ev sahipliğiyle 1 Mart 2018’de gerçekleştirilecek.

İzmir Adliyesine yönelik terör saldırısını kahramanca önleyerek büyük bir facianın önüne geçen ve burada şehit düşen Polis Memuru Fethi Sekin anısına düzenlenen organizasyonun ikincisi için hazırlıklar başladı. Düzenlenen hazırlık toplantısına Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ersan ve Prof. Dr. Ali Saffet Gönül ile organizasyon görevlileri katıldı.

         Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Şehit polisimiz Fethi Sekin büyük bir kahramanlık yaparak canı pahasına teröristlerle çatıştı ve yaşamını yitirdi. Ege Üniversitesi olarak kahraman polisimizin anısına sahip çıkmak görevimiz. Üniversite olarak şehitlerimiz ve Fethi Sekin anısına düzenlediğimiz yol koşusunu bu yıl da başarıyla gerçekleştireceğiz. Hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.

1 Mart 2018 Perşembe günü düzenlenecek “Kahraman Şehitlerimiz Adına Şehit Polis Fethi Sekin Yol Koşusu” 10 kilometrelik Ege Üniversitesi Kampüsü içindeki parkurda gerçekleşecek. Türkiye Atletizm Federasyonu ve IAAF kurallarına uygun olarak yapılacak yarışma, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kulüplü ve ferdi lisanslı sporcularla üniversite öğrencilerine açık olacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, İzmir Valiliği, İzmir Emniyet Müdürlüğü ve Türkiye Atletizm Federasyonunun desteklediği büyük organizasyonda bu yıl tekerlekli sandalye sporcuları da mücadele edecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir