Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli bilim insanlarından “The Future of District Heating” kitabına önemli katkı

Ege Üniversitesinin alanlarında uzman ve deneyimli akademisyenleri, bilgi birikimlerini yurt dışı yayınlarla paylaşarak bilim literatürüne katkı sunmaya devam ediyor. Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Önder Özgener ve Elsevier yayınevinin WOS Green Technology kategorisinde Q1 kategorisinde ilk sırasında bulunan  Renewable&Sustainable Energy Reviews dergisinin on yıldır editörleri arasında yer alan ve yine aynı yayınevinin Renewable Energy Focus, dergisinin yardımcı editörü olan Doç. Dr. Leyla Özgener, “The Future of District Heating” kitabına katkı verdiler. Kitap, ısıtma sistemlerinde daha az kaynak tüketimi ile verim artıracak ve ısınma maliyetini düşürecek sistemleri konu ediyor.

Üç bölümden oluşan The Future of District Heating” kitabının bir bölümü Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Önder Özgener ve Doç. Dr. Leyla Özgener tarafından kaleme alındı. Editörlüğünü Matthew Vasilyev’in yaptığı kitabın diğer bölümleri ise; Robert W. Timmerman, ve L. L. M. Dominika Moczko tarafından yazıldı. Kitap, Nova Science Publishers tarafından New York, ABD’de de basıldı ve tüm dünyada ilk baskısı 82 dolardan satışa sunuldu.

Kitabın Egeli akademisyen tarafından kaleme alınan bölümünde, Ege Üniversitesi BAP desteği ile dünyada ve Türkiye’de taşıdığı özellikler ile tek olan Earth to air heat exchanger (EAHE) laboratuvarına ait 10 yıllık performans sonuçları yer alıyor. EAHE, zirai binalardan konutlara ve hastanelere kadar geniş bir alanda kullanım olanağı sağlayan, enerji etkinliği yüksek, çevreci, depremin sekonder etkilerinde kullanıcıya zarar vermeyen, COVID 19 yayılımını engelleyebilen bir iklimlendirme tasarımı olarak karşımıza çıkıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir