Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

“Kalabalığın Renkleri” gençlerde önemli farkındalıklar yarattı

 EÜ İletişim Fakültesinden sosyal sorumluluk projesi

“Kalabalığın Renkleri” gençlerde önemli farkındalıklar yarattı

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri önemli sosyal sorumluluk projesi geliştirmeye devam ediyor. EÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hidaye Aydan Bilgilier yürütücülüğünde hazırlanan “Kalabalığın Renkleri” sosyal sorumluluk projesi etkinliği çevrimiçi olarak düzenlendi. Etkinliğe EÜ İletişim Fakültesi öğrencileri ve alanında uzman konuşmacılar katıldı.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 2’nci sınıf öğrencilerinden oluşan proje ekibi, mesleklerde cinsiyet eşitsizliği, beslenme çeşitlilikleri, moda, giyim, dil ve kültür farklılıkları hakkında sunumlar yaparak anket çalışması düzenlediler. Yapılan anket çalışması hakkında bilgi veren Doç. Dr. Bilgilier,” Anket çalışmasına 179 üniversite öğrencisi katılım sağladı. Katılımcıların yüzde 52,5’ i mesleklerde cinsiyet eşitsizliğinin var olduğuna katılırken, katılımcıların yüzde 45,3’ü ise kalıplaşmış cinsiyet algılarının mesleklerde var olmaması gerektiğini ifade etti. Giyim tarzına bakarak kişilere önyargılı yaklaşmanın yanlış olduğuna yüzde 31,8 oranında katılım sağlanırken bu konuya kararsız kalan kısım ise yüzde 23,5’ i oluşturdu. Katılımcılardan yüzde 33,5’i çevresinde farklı beslenme şekillerini benimseyen tanıdıkları olduğunu söyledi. Anket çalışmasında çevresinde kültür ve dil farklılıklarına yönelik etkilere şahit olan katılımcılar yüzde 44,1’lik oranı oluşturdu” dedi.

Proje ile birlikte gençlerin farklılıklara daha bilinçli yaklaştığını ifade eden Doç. Dr. Bilgilier, “Gençlerimiz ve katılımcılarımız proje çıktıları ile kalabalığı tüm renkleriyle kabul etmelerinin gerekli olduğunu, empati yürüterek karşımızdaki kişilere saygı ve sevgiyle  yaklaşmanın yaşanabilir bir toplum için gerekli olduğunun bilincinde oldular.  Zaten projeye başlarken temel amacımız kalıplaşmış algıları değiştirmek ve farklılıklar hakkında bilinç kazandırmaktı. Bunu da sağlamış olduk. Üniversitemiz Radyo Ege Kampüste düzenlenen A Plus Güncel Programına da katılarak projenin daha çok kişiye ulaşmasını sağladık” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir