Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli genç sporcu iki Türkiye birinciliği iki de Türkiye üçüncülüğü aldı

Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu İlkim Karaali, madalyaları topladı

Egeli genç sporcu iki Türkiye birinciliği iki de Türkiye üçüncülüğü aldı

Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu İlkim Karaali, İstanbul’da yapılan “Türkiye Turkcell Kısa Kulvar Küçükler Bireysel Yüzme Şampiyonası”nda iki Türkiye birinciliği iki de Türkiye üçüncülüğü aldı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  genç sporcuyu, antrenörlerini ve ailesini tebrik ederek başarılar diledi.

Ege Üniversitesi (EÜ)  Gençlik ve Spor Kulübü (GSK) Yüzme Şubesi sporcusu İlkim Karaali,  İstanbul’da gerçekleştirilen   “Türkiye Turkcell Kısa Kulvar Küçükler Bireysel Yüzme Şampiyonası”nda 50 Metre ve 100 Metre Serbest Kadınlar Klasmanlarında Türkiye birincisi; 50 Metre Kurbağalama ve  100Metre Karışık Kadınlar Klasmanında ise Türkiye üçüncüsü oldu.

İlkim Karaali’yi başarısından dolayı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinin sadece eğitim-öğretim araştırma- geliştirme, proje -yayın,  uluslararasılaşma ve toplum hizmet – sosyal sorumluluk alanlarında değil sportif başarılarla da adını duyurduğunu söyledi. Üniversite olarak spora ve sporculara yönelik çalışmaları daha nitelikli hale getirerek her zaman destek olmayı sürdüreceklerini ifade eden Rektör Budak, “Üniversitemiz son dönemde sadece eğitim öğretim, araştırma geliştirme alanlarında değil; spor, sanat ve kültürel alanlarda da adından sıkça söz ettiriyor. Üniversitemiz sporcuları hem yurt içinde hem de yurt dışında bayrağımızı dalgalandırmaya devam ediyor. Göreve geldiğimizde hayata geçirdiğimiz ilk projelerden olan Gençlik Spor Kulübümüzü güçlendirmeye, desteklemeye devam ediyoruz. Altyapısını yenilediğimiz tesislerimizde futboldan, rugbyye, voleyboldan yüzmeye pek çok branşta sporcularımız hazırlıklarını sürdürüyor. Sporcularımız ulusal ve uluslararası arenada düzenlenen müsabakalarda önemli başarılara imza atıyorlar. İstanbul’da yapılan Türkiye Turkcell Kısa Kulvar Küçükler Bireysel Yüzme Şampiyonasında da sporcumuz İlkim Karaali,   iki Türkiye birinciliği iki de Türkiye üçüncülüğü aldı. Sporcumuz İlkim Karaali’yi, antrenörlerini ve ailesini tebrik ediyorum” dedi.

EÜ Gençlik ve Spor Kulübü Yüzme Şubesi sporcusu İlkim Karaali,  İstanbul’da gerçekleştirilen   “Türkiye Turkcell Kısa Kulvar Küçükler Bireysel Yüzme Şampiyonası”nda 100 Metre Serbest Kadınlar Müsabakasında 59.33’lük,  50 Metre Serbest  Kadınlar müsabakasında 27.06’lık derecelerle   Türkiye şampiyonluğunu elde etti. 100 Metre Karışık Kadınlar müsabakasında 01.07.91’lik ve 50 Metre Kurbağalama Kadınlar Müsabakasında 33.98’lik derecelerle Türkiye üçüncüsü oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir